Black Sabbath hlásí nové album a turné. Dřív než bude pozdě

Kultura Kultura
30. 9. 2014 10:56
Ozzy Osbourne a spol. zažili hodně dobré časy s posledním albem i na turné, a tak si vše chtějí zopakovat. Prý dokud ještě není pozdě.
Ozzy Osbourne, frontman Black Sabbath.
Ozzy Osbourne, frontman Black Sabbath. | Foto: Aktuálně.cz

Praha, Londýn - Black Sabbath chtějí vyvrátit obavy fanoušků, že koncert v Hyde Parku minulý rok v létě byl jejich definitivně posledním a nejslavnější sestava se sešla jen kvůli poslednímu albu s titulem 13.

"Bylo to skvělé, jsme kamarádi, společná poráce se nám povedla, takže uděláme ještě jedno album a poslední turné," řekl pětašedesátiletý zpěvák Ozzy Osbourne časopisu Metal Hammer..

Dodal, že stárnutí kapely vytváří určitý časový tlak na rozhodování. "Řekl jsem, Sharon (manželka a manažerka), že mi už není jednadvacet. Pokud se do toho mám dát, chci to udělat co nejdříve, ještě než mi bude sedmdesát. Čas je proti nám. A nahrávací společnost chce další album a myslím, že i Rick Rubin nemá nic proto tomu, aby do toho šel s námi."

Kapela nicméně ještě nezačala tvořit nový materiál, podle Osbourna se tak stane příští rok, kdy by album mělo také vyjít.

Zatím poslední album Black Sabbath, které nese v titulu číslovku 13, se stalo jednou z nejúspěšnějších nahrávek metalové legendy. Například ve Velké Británii dosáhlo čela hitparády, čím nastavilo nový rekord - dosud se totiž žádnému hudebníkovi nepodařilo mít "jedničku" s odstupem 43 let.

Na turné se legendární britská skupina zastavila loni v prosinci také v Praze a do O2 areny přilákala zhruba 16 tisíc fanoušků.

Osbourne mezitím dokončuje vydání svého sólového alba a DVD s názvem Memoirs of a Madman. Album má být kolekcí jeho největších hitů, zatímco DVD má obsahovat videoklipy i dosud nevydaný materiál z živých vystoupení.

Album 13 končí zvuky hromu, deště a kostelních zvonů, což jsou přesně stejné zvuky, jenž otevíraly jejich eponymní debut z února 1970. Black Sabbath se svojí „šťastnou třináctkou" dokončili kruh a vrátili se znovu na samotný začátek. Kam se můžou posunout nyní?

 

Právě se děje

Další zprávy