Björk nahraje nové album s producentem Kanyeho Westa

jla
1. 10. 2014 14:42
Na svém twitterovém účtu ohlásila islandská zpěvačka přípravu nového alba v koprodukci s Venezuelanem Alejandrem Ghersim, vystupujícím pod jménem Arca.
Björk.
Björk. | Foto: björk.com

Reykjavík - Na nová desce islandské zpěvačky Björk se bude producentsky podílet Arca, vlastním jménem Alejandro Ghersi. Pro Björk to bude první album od roku 2011, kdy vydala multimediální projekt Biophilia.

Na svých twitterových účtech oba prohlásili, že jsou ze vzájemné spolupráce nadšeni. "Jen pro upřesnění, hudbu produkujeme s Björk společně. Jsem tedy koproducent, nikoliv producent," uvedl venezuelský DJ na svém Twitteru.

Poslechněte si nový singl Thiervery z Arcova prvního studiového alba Xen, kde ukazuje strašidelné, temné a zlověstné stránky své tvorby.
Poslechněte si nový singl Thiervery z Arcova prvního studiového alba Xen, kde ukazuje strašidelné, temné a zlověstné stránky své tvorby.

Není to poprvé, kdy Björk spolupracuje s externím producentem. V minulosti se na jejich albech podílela světová esa jako Timbaland, Mark Bell nebo Danja.

Arca, teprve čtyřiadvacetiletý umělec věnující se elektronické hudbě, má za sebou spolupráci s Kanyem Westem či FKA Twigs.

Na začátku listopadu vyjde Ghersiho první studiové album nazvané Xen po jednom z jeho alter eg a koncem listopadu se vydá na krátké evropské turné, které zahájí 27. listopadu v Londýně.

 

Právě se děje

Další zprávy