Björk v Ostravě zahraje při západu slunce. Pak nastoupí Zrní

ČTK Kultura ČTK, Kultura
15. 7. 2015 13:27
Islandská zpěvačka při svém koncertu nabídne i pyrotechnické efekty a netradiční projekce. Organizátoři radí, aby diváci dorazili včas.
Björk.
Björk. | Foto: Björk

Ostrava – Islandská zpěvačka Björk, která ve čtvrtek zahájí na hlavní scéně festival Colours of Ostrava, bude při koncertu pracovat se západem slunce.

Během devadesátiminutového vystoupení umělkyně nabídne pyrotechnické efekty a kostýmy. Doprovodí ji patnáctičlenné smyčcové těleso. Zpěvačku do Ostravy doprovází 37 lidí. Koncert začne ve 20:00 a pořadatelé návštěvníkům radí, aby dorazili s předstihem, řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

"Očekáváme velký zájem lidí o hlavní hvězdu festivalu. Proto bude areál přístupný už ve 12:00. Ve stanovém městečku u areálu festivalu se lidé mohou ubytovat už dnes," řekla Holušová. Dodala, že koncert bude doprovázet i neobvyklá projekce. "Dnes jsme se dozvěděli, že koncert bude sladěný právě se západem slunce," uvedla.

Před Björk zahraje ještě Michal Hrůza s kapelou, který přiveze na Colours část scény z letošního prvního koncertu návratové tour Noc a Den. Tu doplní speciální projekce, která dokresluje každou písničku Michalova repertoáru. Mimo to vystoupí s Kapelou Hrůzy i host Klára Vytisková. “Těšíme se, že zahrajeme návštěvníkům festivalu, protože na nás vloni hodně mysleli,” dodává Michal Hrůza.

První festivalový den nabídne kromě Björk a Michala Hrůzy očekávaný společný jednorázový projekt kapely Zrní a Janáčkovy filharmonie Ostrava, koncerty Caribou, Roniho Size, Clarka, Longital a Vladimíra Mišíka.

 

Právě se děje

Další zprávy