Biorchestr prodává pole ve vesmíru. Vydělává si tak na album

jla
14. 10. 2014 9:36
Brněnská skupina vydává novou desku IO. Peníze na ni sbírá prodejem pozemků na stejnojmenném měsíci planety Jupiter.
Skupina Biorchestr ve složení Tomáš Jenček, Jana Pilgrová a Aleš Pilgr.
Skupina Biorchestr ve složení Tomáš Jenček, Jana Pilgrová a Aleš Pilgr. | Foto: Biorchestr

Brno - Kapela Biorchestr vydává na konci října novou desku IO, pojmenovanou podle jednoho z měsíců planety Jupiter. Na vydání alba shánějí peníze prodejem pozemků právě na tomto měsíci.

Jako předkrm před vydáním jejich již třetího alba svým posluchačům nabízejí i zbrusu nový videoklip k písni Nula. Kontroverzní přijetí číslice nula v minulosti silně ovlivnilo filozofický i kulturní vývoj evropské kultury.

Podívejte se na nový videoklip oslavující číslici Nula od kapely Biorchestr.
Podívejte se na nový videoklip oslavující číslici Nula od kapely Biorchestr.

"Zavěšená pneumatika představuje jakousi hvězdnou bránu, do které můžeme odložit všechny věci, které nám v životě překáží. Otázkou zůstává, zda je to ideální řešení problémů," popisuje klip Aleš Pilgr.

Po Papučce (2009) a originálních Umakartech (2012), kteří vyšli ve speciálním formátu Compact desk game s přiloženou stolní hrou, je IO již třetí řadová deska. Zároveň jde o první CD s kontrabasistou a cellistou Tomášem Jenčekem, který se zakládajícími členy kapely Alešem a Janou Pilgrovými hraje na koncertech již dva roky.

Nové album Biorchestr pokřtí v Brně 23. října s kapelou Ty Syčáci na Šelepce a v Praze 30. října společně s kapelou Láska v Kaštanu.

 

Právě se děje

Další zprávy