Berlínský audiovizuální večírek v Arše

krk
27. 3. 2006 9:30
Praha - V rámci festivalu Febiofest se dnes v Divadle Archa představí berlínská elektronická scéna.

Newyorská výtvarnice, režisérka a DJ Danielle De Picciotto přijede na pondělní cinematický koncert s Alexandrem Hackem z Einstürzende Neubauten. Uvedou tu film Grundstück a hororovým autorem H. P. Lovecraftem inspirovanou hudebně-vizuální performanci The Cult of Cthulhu. Na Febiofestu lze vidět i Hackeho koncertní film Mountains of Madness.

Svůj nový společný projekt Mini Movies na "audiovizuálním" večírku v Arše představí laptopistka a básnířka Antye Greie (AGF) a její spolupracovnice Sue C.  Kalifornská Vjka doprovodí berlínskou vypravěčku a básnířku digitálního věku - jejíž tvorba může upomenout třeba na Laurie Anderson - živě vznikající projekcí.

Alexander Hacke
Alexander Hacke | Foto: http://www.drunk-date.com/

"Nahrubo sešíváme mysterium každodenního života ve stínu kapitalismu, komunalismu a svobody pozorovatelů. Dokonáno obývákovou počítačovou animací," říká Sue C. Duo mixuje na scéně každodenní vjemy s  texty, obrazy a zvuky; ze svých impresí "vyrábí" pozoruhodnou "básnickou" sbírku hudebních i vizuálních minipříběhů.

V rámci večera vystoupí i český jednočlenný projekt Neutrino. Předloňský vítěz Malé alternativy zde představí a pokřtí svou druhou desku Cosmix Songs, kterou vydává label Muteme.

Nor hc gilje, člen tria 242.Pilots, se pak představí v Arše s živou audiovizuální performancí Pilot.

 

Právě se děje

Další zprávy