Odkazuje na Pulp Fiction. Benny Cristo představil českou skladbu pro Eurovizi

ČTK ČTK
16. 2. 2021 20:00
Na mezinárodní písňové soutěži Eurovize, která se v květnu uskuteční v nizozemském Rotterdamu, bude Česko reprezentovat zpěvák a raper Benny Cristo s písní nazvanou Omaga. Skladbu, jejíž název je obměnou zkratky OMG čili Oh My God, tvůrci představili i s videoklipem. V něm se zpěvák mění v hrdiny filmů jako Pulp Fiction nebo Hříšný tanec.

Vloni se přehlídka kvůli pandemii koronaviru nekonala, proto Benny Cristo vystoupí až letos. Konkrétní podobu jarních přímých přenosů z rotterdamské Ahoy Areny zatím pořadatelé neoznámili.

"Věřím, že se Evropské vysílací unii nakonec podaří zrealizovat soutěž v co možná nejotevřenější variantě, aby si Benny i diváci užili taneční skladbu Omaga tak, jak byla zamýšlena. Tedy naživo z Rotterdamu a v pódiové podobě," říká šéf české delegace Kryštof Šámal.

"Eurovize se v květnu určitě vrátí navzdory pandemii, za panujících podmínek je ale bohužel nemožné akci uskutečnit způsobem, na který jsme byli zvyklí," doplňuje jeden z organizátorů Martin Osterdahl. Dle pravidel musí každý účastník svou zemi reprezentovat s novou písní. Hudební novinka plzeňského rodáka Bennyho Crista vzešla ze spolupráce s producentem Filipem Vlčkem. Během zimy k ní natočili i videoklip, v němž zpěvák vystupuje jako hrdina známých filmů.

"Odkazovat v hudebním klipu na tak obrovská díla, jako jsou Pulp Fiction, Forrest Gump nebo Osvícení, byla výzva. Uchopili jsme to po svém a Benny tomu svým hereckým výkonem dodal správnou úroveň i vtipnou nadsázku," říká režisér Jan Strach.

"Naneštěstí jsme si vybrali nejbělejší a nejstudenější víkend v roce, spousta lokací se nám tak zkomplikovala počasím. Sedícího Forresta na lavičce jsme točit venku nemohli, proto jsme v několika scénách museli využít zelené plátno a realitu dotvořit v postprodukci," doplňuje Strach.

Třiatřicetiletý hudebník je českému publiku známý spíše jako Ben Cristovao, pro účast v soutěži se ale rozhodl používat zkrácenou verzi jména.

Zpěvák se s písní Omaga divákům Eurovize poprvé představí 20. května ve druhém semifinálovém kole. Finálový večer se uskuteční o dva dny později, vše bude vysílat Česká televize.

Nizozemsko hostí 65. ročník Eurovize, neboť v posledním konaném ročníku v roce 2019 vyhrál nizozemský zpěvák Duncan Laurence s písní Arcade. Finále u obrazovek zpravidla sleduje okolo 200 milionů lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy