Až v roce 2022. Festival Colours of Ostrava se nebude konat ani letos

ČTK ČTK
31. 3. 2021 12:07
Festival Colours of Ostrava se nebude konat ani letos. Pořadatelé ve středu oznámili, že ročník přesouvají na červenec 2022 kvůli epidemii koronaviru a nejistotě ohledně pořádání velkých kulturních událostí.
Ředitelka festivalu Zlata Holušová.
Ředitelka festivalu Zlata Holušová. | Foto: ČTK

Je to už podruhé, co se akce odkládá, nekonala se ani loni. Příští ročník se má odehrát ve dnech 13. až 16. července 2022 v industriálním areálu Dolních Vítkovic. Již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Ve stejném termínu se počítá také s dalším ročníkem mezinárodního fóra Meltingpot.

"Věřili jsme celý rok. Společně s dalšími pořadateli u nás či v Evropě jsme pracovali na opatřeních, která by pořádání velkých kulturních akcí v létě umožnila. Protože se ale tak rozsáhlý festival jako ten náš nedá v nejvyšší kvalitě připravit za pár měsíců, dostali jsme se v tuto chvíli do nejzazšího momentu a musíme se rozhodnout," říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

"Bohužel současná situace s pandemií koronaviru a neexistující výhled na letní měsíce ohledně budoucích opatření nám nedává jinou možnost než festival opět přesunout," vysvětluje.

Festivalový tým podle Holušové začne pracovat na programu pro rok 2022. "Budeme se snažit přesunout hlavní headlinery i většinu zahraničních kapel. Jsme velmi zavázáni všem fanouškům, kteří si na tento program zakoupili vstupenky a ponechali si je. Nechceme zklamat jejich důvěru," dodává.

Opětovný přesun festivalu bude mít podle pořadatelů obrovský ekonomický dopad. Podle mluvčího přehlídky Jiřího Sedláka se negativně dotkne více než 6000 lidí, kteří zajišťují průběh festivalu. Poškodí i více než 450 dodavatelů z Ostravska a celé České republiky nebo téměř 250 stánkařů.

"Je nám jasné, že je to již dlouhá doba, co jsme se viděli naživo. Doufáme ale, že vydržíte ještě jeden rok. Věříme, že o to intenzivnější a lepší zážitek to pro vás i nás bude. A děkujeme za veškerou podporu a přízeň. Živá hudba a kultura musí přežít," vzkazuje Zlata Holušová.

V pořadí 19. ročník festivalu Colours of Ostrava měl po přesunu z loňska proběhnout letos od 14. do 17. července. K hlavním hvězdám měli patřit The Killers, Twenty One Pilots, Martin Garrix, The Lumineers, zpěvačka LP a další. Celkově se v areálu Dolních Vítkovic mělo konat přes 450 programů na 24 venkovních i krytých scénách včetně mezinárodního fóra Meltingpot, divadel, workshopů, filmu či výtvarných instalací.

 

Právě se děje

Další zprávy