AUDIO: Nine Inch Nails jsou zpět s Came Back Haunted

Kultura Kultura
6. 6. 2013 10:31
Album Nine Inch Nails vyjde 2. září, kapela vyjíždí na turné
Trent Reznor
Trent Reznor | Foto: Profimédia

Praha - Industriální veterán Trent Reznor na jaře vydal debut projektu How to Destroy Angels a letos stihne i plnohodnotnou desku Nine Inch Nails. Album Hesitation Marks avizuje od čtvrtku 6. června singl Came Back Haunted. Celá deska se v prodeji objeví 2. září.

Nine Inch Nails zároveň oznámili turné s několika evropskými zastávkami, na které vyjedou s kapelami Godspeed You! Black Emperoe a Explosions in the Sky. České republice se vyhnou, i když se ocitli v hledáčcích hned několika festivalů - například trutnovského "Woodstocku". Nejblíže pro české fanoušky tak obnovení NIN zahrají 18. srpna na festivalu Rock´n´Heim na německém formulovém okruhu Hockenheim.

Obnovená kapela se vrátila do života po pěti letech - zatím posledním albem byl titul The Slip z roku 2008.

„V poslední době jsem nebyl úplně upřímný. Uplynulý rok jsme s Atticem Rossem a Alanem Moulderem tajně pracovali na novém albu Nine Inch Nails. Jsem rád, že je hotové a že je naprosto skvělé," vyjádřil se Reznor v tiskovém prohlášení.

Nine Inch Nails měli pauzu od roku 2009, kdy jejich frontman šokoval fanoušky na festivalu Bonaroo prohlášením o definitivně poslední show kapely. Vyznával se tehdy, že by byl blázen, kdyby úplně skončil s koncertováním, ale že industriální legenda musí přestat.

Začátkem letošního roku nicméně Reznor fanoušky znovu překvapil. Obnovením Nine Inch Nails. Oznámil nové spolupracovníky, koncertní turné po USA a připustil práci na novém materiálu. Teď potvrdil, že deska vyjde do konce roku na labelu Columbia Records.

„Byl to opravdu hnací motor a motivace k obnovení kapely a návratu na pódia. Mé odbočky k filmu, How to Destroy Angels nebo k dalším projektům byly mým kreativním stimulem a rozhodl jsem se koncentrovat energii do Nine Inch Nails," popsal uplynulé měsíce sám Reznor.

V nové koncertní sestavě se sešli baskytarista Eric Avery (dříve Jane´s Addiction), kytarista Adrian Belew (dříve King Crimson nebo kapela Franka Zappy) a Josh Eustis, mimo jiné zakladatel elektronického projektu Telefon Tel Aviv a člen hudebního projektu Puscifer. Z předchozí sestavy NIN se vrátil klávesista Alessandro Cortini a bubeník Ilan Rubin, mimo jiné zakladatel Lostprophets.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy