Do Prahy přijíždí Ariana Grande, lidé smí na koncert jen s průhlednou taškou

ČTK ČTK
2. 9. 2019 14:05
Středeční pražské vystoupení zpěvačky Ariany Grande budou provázet speciální bezpečnostní opatření. Pořadatelé dovnitř nevpustí návštěvníky s klasickými zavazadly typu peněženek nebo kabelek.
Ariana Grande v červnu oslavila 26. narozeniny.
Ariana Grande v červnu oslavila 26. narozeniny. | Foto: ČTK/APInvision

Veškerý majetek si fanoušci budou muset vzít do tašek nebo obálek ze stoprocentně průhledného materiálu, například plastu, vinylu nebo PVC. Pořadatelská agentura Live Nation o tom informovala na Facebooku, kde se zároveň omluvila za komplikace. Podle serveru Ticketportal na koncert ještě stále zbývají desítky vstupenek.

Bezpečnostní opatření organizátoři zavedli nejspíše kvůli předloňskému incidentu v anglickém Manchesteru. Devatenáct mrtvých a asi 60 zraněných si vyžádala exploze ve foyer haly, kde Ariana Grande právě vystupovala. Šlo o největší teroristický útok v Anglii od roku 2005.

Zpěvačka dva týdny nato uspořádala benefiční koncert One Love Manchester, na němž vybrala peníze pro pozůstalé a zraněné. "Poslední věc, kterou bych chtěla pro své fanoušky, je to, aby viděli něco takového a mysleli si, že zlo vyhrálo," prohlásila pak v rozhovoru pro časopis Time.

"Pro média i posluchače se stala hrdinkou. Do jejích textů vzápětí začala pronikat témata úzkosti a poststresových traumat, kterými po teroristickém útoku trpí. A její hudba se vůbec stala dobrodružnější a odvážnější," napsal na Aktuálně.cz hudební kritik Karel Veselý.

Evropské turné šestadvacetileté americké popové interpretky, která prošla muzikály i televizními seriály a ve dvaceti vplula do showbyznysu, v posledních dnech prodělalo několik změn. V Praze vystoupí již tuto středu 4. září místo původně plánovaného termínu 8. září. Koncert v Polsku zrušila a posunula také vystoupení v Hamburku.

Ariana Grande je na sociálních sítích považována za jednu z nejpopulárnějších zpěvaček, na Instagramu ji sleduje 163 milionů fanoušků. Získala několik ocenění, byla též nominována na ceny Grammy v letech 2014, 2016 a 2018 za písně Bang, Bang, Dangerous Woman a God is Woman.

Loni jednu Grammy získala s albem Sweetener, které míchalo futuristickou klubovou hudbu se staromilsky klenutými melodiemi.

Naposledy letos Grande vydala album Thank U, Next, na kterém se představuje jako "zlá holka s temnou minulostí".

Spolupracovala i s jinými hvězdami nejen popového světa, například s Jessie J, Andreou Bocellim nebo s australskou raperkou Iggy Azaleou.

Na konci letošního srpna Ariana Grande získala ocenění MTV společně s duem Social House za píseň Boyfriend.

Singl Thank U, Next „dohrává“ zpěvaččina milostná dramata. | Video: Republic Records
 

Právě se děje

Další zprávy