Do Česka přijede popová zpěvačka Ariana Grandeová, začínala na Broadwayi

Kultura Kultura
17. 12. 2018 17:37
Poprvé do Česka příští rok přijede pětadvacetiletá americká zpěvačka Ariana Grandeová, v jejíž hudbě, zprvu orientované na teenagery, se potkává soul s popem, hip hopem a elektronickou taneční muzikou.
Ariana Grandeová na letošním snímku z koncertu v Los Angeles.
Ariana Grandeová na letošním snímku z koncertu v Los Angeles. | Foto: ČTK/AP

Vystoupí 8. září v pražské O2 areně, vstupenky v síti Ticketportal budou v prodeji od této středy 19. prosince, upřesnila dnes odpoledne pořadatelská agentura Live Nation.

"Je jednou z nejúspěšnějších amerických zpěvaček poslední dekády. Velkou popularitu si získala vřelým a bezprostředním přístupem k posluchačům, které má napříč všemi věkovými generacemi. Možná i díky tomu ji na Instagramu sleduje již více než 139 milionů fanoušků," vypočítávají organizátoři koncertu.

Floridská rodačka Ariana Grandeová, která pro svůj hlasový rozsah bývá přirovnávána k Mariah Careyové, schopné obsáhnout pět oktáv, nastartovala kariéru už jako patnáctiletá teenagerská hvězda, kdy debutovala na Broadwayi v muzikálu nazvaném 13.

Slávu pak utužila rolí Cateriny Valentineové v televizním seriálu o dospívající dívce V jako Victoria, který byl vysílán do roku 2012. Pro velký úspěch si zasloužil ještě takzvaný spin-off jménem Sam & Cat.

Právě soundtrack z V jako Victoria byl roku 2011 prvním albem, které Grandeová poslala na trh. Od té doby s deskami Yours Truly, která čerpala ze soulového zvuku 90. let minulého století, My Everything, kde hostovala australská raperka Iggy Azaleaová a jíž se prodalo 600 tisíc výlisků, či s letošní nahrávkou Sweetener vždy vystřelila do čela amerického prodejního žebříčku.

Její nadcházející páté studiové album Thank U, Next, z něhož některé skladby zřejmě uvede také v Praze, by mělo vyjít v nejbližších měsících. Stejnojmenná píseň už se v USA začátkem minulého měsíce dostala do čela hitparád, minulý týden následoval singl Imagine.

Titulní píseň Thank U, Next ze stejnojmenné připravované desky vyšla minulý měsíc. | Video: Republic Records

Grandeová se vloni nečekaně ocitla ve středu zájmů světových médií, když se během jejího koncertu v anglickém Manchesteru odpálil sebevražedný útočník a zabil 22 lidí, dalších 139 zranil.

Grandeová vyvázla bez zranění a obětem teroristického útoku třináct dnů nato vzdala hold charitativním vystoupením One Love Manchester, jehož se zúčastnili zpěváci Robbie Williams, Justin Bieber, Miley Cyrusová či kapela Coldplay.

 

Právě se děje

Další zprávy