Arctic Monkeys nepřestávají být věrní internetu

Pavel Turek, tur
29. 7. 2009 8:00
Kapela odehraje nové písně na online koncertu

Londýn - Arctic Monkeys zůstávají věrní internetu. Prostředí, které je v roce 2006 proslavilo, udělalo z nich nejhranější kapelu serveru MySpace a později pomohlo stát se nejrychleji prodávanou debutující kapelou v Británii všech dob.

Z rekordu se příliš dlouho neradovali, o dva roky později je trhla Leona Lewis. Ovšem pořád se dá říct, že Arctic Monkeys vědí, proč písně ze svého chystaného alba Humbug odehrají během internetového přenosu, jejž můžete sledovat ve čtvrtek 30. července od 22 hodin středoevropského času ZDE

V propagační kampani jde o zaznamenatelnou událost, a navíc je to pro fanoušky příležitost, jak získat (nezískat) cosi navíc zadarmo. Vědí, že se jim to vrátí - stejně jako když v době svých začátků rozdávali publiku demo CD.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Leader Arctic Monkeys znovu zasahuje na Mercury Prize
Arctic Monkeys podruhé: rychle a zběsile
Jak opice házely desky a co z toho bylo

Nové album sheffieldské čtveřice vyjde 24. srpna a zásadní změnou oproti předchozím trhákům Whatever People Say I Am, That's What I'm Not a Favourite Worst Nightmare je, že Humbug byl cele nahrán v Spojených státech pod dohledem Joshe Hommea, frontmana kapely Queens of the Stone Age.

Ten kapelu vytáhnul na nahrávání i do studia uprostřed Mohavské pouště a vyzkoušel na nich styl práce, který si osvojil během proslulých Desert Sessions, jichž se účastnil jak Mark Lanegan ze Screaming Trees a Gutter Twins, tak PJ Harvey.

Foto: Reuters

Homme měl pro Arctic Monkeys zajistit odklon od dosavadní britpopové lehkosti a nasytit je hutností Black Sabbath, což je znát i na aktuálním singlu Crying Lightning. Příklon k temnotě umocňuje i coververze Caveovy Red Right Hand, která doprovodí japonskou edici Humbugu.

Alespoň tak o vývoji kapely smýšlí její frontman Alex Turner, který si v pauze kompenzoval něžné choutky bočním epicky filmovým projektem The Last Shadow Puppets. Spolupráce se zpěvákem liverpoolských The Rascals Milese Kanem mu dokonce přinesla další nominaci na prestižní Mercury Prize.

Nicméně finální zvuk Humbugu bude tak jako v případě Favourite Worst Nightmare mít na zodpovědnost veleoblíbený James Ford ze Simian Mobile Disco, který stojí i za úspěchem The Last Shadow Puppets a Klaxons.

 

Právě se děje

Další zprávy