Anketa: Mix z newyorské tepny i hyperpop naruby. Kam vyrazit?

Andrea Šafářová
9. 9. 2014 12:12
Co z podzimního programu v pražských klubech neminout? Přinesl uplynulý půlrok nějakou kuriozitu? A jaké můžou čekat posluchači perly do konce roku? Na šest otázek odpovídá osm pražských promotérů.

Anketa - Festivalová sezona s babím létem doznívá, a tak se o pozornost hlásí kluby s prvními koncertními úlovky. A posluchače uhranou, zaručují promotéři.

Podzimnímu hudebnímu programu budou dle jejich slov vévodit detroitská elektronická legenda Carl Craig, jeden z nejsvébytnějších producentů současnosti SOPHIE MSMSMSM, "vymodlené" těleso The Ukulele Orchestra of Great Britain, těžce dostupní GusGus nebo stadiónoví Stereo MC's, tentokrát koncertující vzácně v klubovém prostředí.

Jen na očekávání směřující do budoucnosti jsme se promotérů neptali. Vyzvali jsme je, aby se také "ohlédli přes rameno" a prozradili, jaký interpret je v uplynulých šesti měsících stál nejvíce sil, a připojili nějaký úlet či raritu, s nimiž se v komunikaci s vystupujícími setkali. Kdo si s sebou na turné vozí žehličku? A kdo hledal po příjezdu do Prahy okamžitě kurzy jógy? Nebo "zaměnil" manuál na hudební nástroje za ten na hračky?

Všechny zajímavosti naleznete v odpovědích následujících pražských promotérů: Daniel Bacho (Roxy), Eva Kociánová (Palác Akropolis), Jakub Zitko (Jazz Dock), Jan Bárta (Neone), Lukáš Kolíbal (Lucerna Music Bar), Michal Brenner (MeetFactory), Monika Černá (Klub 007 Strahov) a Tereza Fišerová (Rock Café).

Foto: roxy

ROXY. Trentemøller.

Letní festivalová sezóna spěje ke svému konci a živá hudba se opět vrací do klubů. Jaký koncert by hudební posluchač neměl promeškat a proč?

Daniel Bacho, ROXY: Už od září do toho v ROXY šlapeme naplno a akcí je určitě více. Začínáme 12. září legendou elektroniky z Detroitu Carlem Craigem, pokračujeme přes premiéru celosvětově úspěšné RAM Night v českém klubu, kde vystoupí Andy C, Loadstar a Hamilton. Na začátku října se těšíme na live vystoupení dánského hudebního génia Trentemøllera. Kdo viděl na Colours, ví, že to bude mít koule!

 

Jaký interpret byl nejen z nadcházejícího, ale i uplynulého období tak zvaně vymodlený? Koho bylo nejnáročnější „ulovit“ a proč?

V první polovině roku u nás vystoupil francouzský DJ Laurent Garnier a dostat ho k nám byla práce na několik let. Vyplatilo se, bylo vyprodáno a fanoušci mu udělali takovou atmosféru, že hrál skoro až do zavíračky. Úžasná noc!

 

Polovina roku je za námi. Pamatujete nějaký koncertní úlet, kuriozitu?

Úlet bylo čekat, zda k nám trefí americký rapper KRS-One, který se před koncertem trochu v Praze ztratil. Nakonec dorazil a udělal skvělou show, vytáhl na pódium desítky lidí a koncert se změnil v breakdancový battle přímo na pódiu.

 

Máte nějaké nesplněné přání ohledně interpreta, kterého byste rádi uvítali v České republice, ale dosud se nezadařilo? Pokud nějaký odmítl, z jakého důvodu?

Je mnoho interpretů, které bychom zde rádi měli, ale popularitou už přerostli formát prostoru, jakým je ROXY. Málokdy se stává, že nás někdo odmítne.  ROXY má mezi umělci v zahraničí skvělou pověst pro svou atmosféru a někteří DJs sem jezdí pravidelně téměř každý rok na svou vlastní žádost. Ty, co nás odmítli, neprozradíme, protože je sem určitě brzy dostaneme.

 

Proč by si k vám měli najít cestu i lidé, kteří tolik neholdují muzice?

ROXY je jedinečný prostor na Praze 1 kombinující art deco architekturu, příjemnou atmosféru a samozřejmě i kvalitní pití. K ROXY patří i multifunkční prostor kavárny, galerie a divadla NoD. Je to takový kulturní „hotspot“ v centru Prahy.

 

Máte v současnosti nějaké tajné eso v rukávu, ze kterého budou po odhalení čeští hudební nadšenci šílet?

To si pište!

 

Právě se děje

Další zprávy