Aneta opět zazpívá pro nevidomou Světlušku

Jitka Gráfová
21. 11. 2007 15:07
Benefiční koncert se uskuteční v pražské Arše
Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Zpěvačka Aneta Langerová už potřetí zazpívá na benefičním koncertu Aneta pro Světlušku. Koná se ve čtvrtek v pražském divadle Archa.

Koncert živě odvysílá Česká televize na programu ČT 1 a Český rozhlas 1 Radiožurnál.

Spolu s patronkou Světlušky Anetou Langerovou zazpívají Hana Hegerová, NO NAME a samy nevidomé děti. Koncertem provede Saša Rašilov a nevidomá Alenka Schutová.

Loni se v rámci koncertu podařilo prostřednictvím zaslaných dárcovských SMS shromáždit téměř 2,5 milionu korun.

Spolu se vstupným a příspěvky na sbírkovém kontu tak mohl Nadační fond Českého rozhlasu rozdělit více než 3 miliony - mimo jiné na mluvící počítače, optické lupy, osobní asistenci, vodicí psy a projekty, které pomáhají nevidomým.

Aneta Langerová měla po koncertě ještě spoustu sil, pro tuto fotku vyskočila na bezmála dva metry vysokou zídku.
Aneta Langerová měla po koncertě ještě spoustu sil, pro tuto fotku vyskočila na bezmála dva metry vysokou zídku. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Během přímého přenosu se diváci seznámí s tím, jak konkrétně pomohly peníze shromážděné v předešlém ročníku.

I letos mohou diváci během koncertu posílat Světlušce dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87777 a přispět tak lidem s těžkým zrakovým postižením.

Cena jedné SMS je 30 Kč, Světluška obdrží 27 Kč. Po celý rok je také otevřeno sbírkové konto deset devítek: 99999 99999 / 0100.

První vítězka soutěže Česko hledá SuperStar vydala druhé album letos v květnu, na turné pak vyrazila až 25. září. Začala v Brně a objela jedenáct koncertů po českých a moravských městech.

 

Právě se děje

Další zprávy