Amy Winehouse zpívá na internetu svou labutí píseň

Kultura ČTK Kultura, ČTK
14. 9. 2011 16:11
Její poslední nahrávkou je duet s Tonny Bennettem.
Foto: Sony Music

Praha - Od středy si můžou fanoušci poslechnout poslední nahrávku Amy Winehouse. Videoklip Tonyho Bennetta Body and Soul, který zpěvák natočil se zpěvačkou ve studiu Abbey Road v Londýně, měl právě celosvětovou premiéru.

Singl bude nyní k dostání ve všech internetových obchodech. Výtěžek z jeho prodeje získá nadace Amy Winehouse Foundation, kterou založil otec zpěvačky a která má pomáhat lidem závislým na návykových látkách. 

Zpěvačka byla známá svými alkoholovými I drogovými excesy, jež takřka zničily její kariéru. Podle pitvy však v době smrti neměla v těle žádné ilegální substance.  Její otec nyní řekl, že se jeho dcera snažila se závislostí bojovat on jí v tom pomáhal i za cenu fyzických střetů s dealery a gangstery, kteří ji obklopovali a sváděli. Přesto prý už tři roky od drog abstinovala a jejím problémem byl hlavně alkohol.

Amy Winehouse
Amy Winehouse | Foto: Reuters

Nedávno zesnulá zpěvačka s pětaosmdesátiletou americkou legendou popu a jazzu nazpívala jeden z nejčastěji interpretovaných jazzových standardů Body and Soul. Nahrávka vznikla podle společnosti Sony Music v březnu, tedy zhruba čtyři měsíce před nečekanou a dosud nevyjasněnou smrtí zpěvačky, která zemřela 23. července a právě ve středu by se dožila 28 let.

"Nahrávání ve studiu jsme si opravdu užili a já vím, že Amy byla ten den se svým výkonem velmi spokojená. Myslím, že byla absolutně skvělá a že nahrávka zachycuje podstatu jejího mimořádného umění a nadání. Byla opravdu výjimečný talent," říká Bennett.

Nahrávání singlu zaznamenal oscarový kameraman Dion Beebe (Chicago, Memoirs Of A Geisha) a video bude součástí filmového dokumentu o práci Tonyho Bennetta.

Singl Body and Soul je jednou ze 17 skladeb nového alba Tonyho Bennetta s názvem Duets II, které vyjde 19. září u příležitosti jeho 85. narozenin. Dalšími hosty na albu jsou Lady Gaga, Michael Bublé, Queen Latifah, Carrie Underwood, Norah Jones, Mariah Carey, Willie Nelson i Andrea Bocelli.

Video: youtube.com
 

Právě se děje

Další zprávy