Zemřel americký raper z kapely Migos. Zastřelili ho, když hrál v herně kostky

Kultura Kultura
1. 11. 2022 13:05
Americký raper Takeoff nepřežil noční hádku v americkém Houstonu, která skončila střelbou. Další dva lidé byli se střelnými zraněními převezeni do nemocnice.
Raper Takeoff
Raper Takeoff | Foto: ČTK

Osmadvacetiletý Takeoff byl nejmladším členem skupiny Migos, kterou tvořili jeho strýc Quavo a bratranec Offset. V noci z pondělí na úterý hráli kostky v houstonské herně, když se kolem půl třetí ráno strhla hádka, někdo vytáhl zbraň a střelil Takeoffa buď do hlavy, nebo její blízkosti. Raper byl na místě mrtvý, píše web TMZ. Jeho strýc vyvázl bez zranění. 

Přátelé a fanoušci teď na Twitteru vzpomínají na mladého muzikanta. "Byl to normální a pohodový chlapík," napsal boxer Chris Eubank Jr. a podotkl, že jde o dalšího mrtvého rapera, který se stal obětí střelby. 

Od konce 80. let minulého století byly v USA zavražděny desítky raperů. K nejznámějším patřili Tupac Shakur a The Notorious B.I.G. v 90. letech. Jen letos násilnou smrtí kromě Takeoffa zemřeli třicetiletí PnB Rock a Trouble, čtyřiadvacetiletý JayDaYoungan, sedmatřicetiletý Archie Eversole nebo o rok mladší Snootie Wild.

Takeoff, vlastním jménem Kirshnik Khari Ball, se narodil roku 1994 v Lawrenceville ve státě Georgia. V roce 2011 trojice Migos vydala debutový mixtape Juug Season. Později se proslavila hitem Versace, který zremixoval torontský raper Drake. Migos spolupracovali například s Lil Uzi Vertem, Nicki Minaj nebo Cardi B.

Takeoff vydal jedno sólové album The Last Rocket v roce 2018.

 

Právě se děje

Další zprávy