Americká kapela OneRepublic zahraje na festivalu Colours of Ostrava

ČTK ČTK
13. 10. 2022 11:48
Jednou z hlavních hvězd dalšího ročníku přehlídky Colours of Ostrava bude americká poprocková sestava OneRepublic. Je první, jejíž jméno pořadatelé zveřejnili. Jubilejní 20. ročník akce se uskuteční od 19. do 22. července příštího roku v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic.
Colours of Ostrava 2022, ilustrační foto
Colours of Ostrava 2022, ilustrační foto | Foto: Jiří Zerzoň

"OneRepublic si v čele se svým charismatickým zpěvákem, multiinstrumentalistou a autorem mnoha skladeb Ryanem Tedderem vydobyla místo jedné z nejúspěšnějších současných světových kapel," tvrdí mluvčí festivalu Jiří Sedlák. Kromě hitů jako Secrets či Apologize zazní i skladby z poslední nahrávky.

V únoru kapela vydala singl West Coast poutající na šesté studiové album. Jejich nová skladba I Ain't Worried letos zazněla v soundtracku k filmu Top Gun: Maverick. "Z OneRepublic máme velkou radost. Jsem nadšená, že jako první hvězdu příštího ročníku můžeme fanouškům festivalu nabídnout právě takto velké a úspěšné jméno současné hudební scény. A slibujeme, že brzy budou následovat další," dodává ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

OneRepublic jsou podle ní jednou ze současných globálně nejúspěšnějších světových formací. Svědčí o tom jak vyprodaná stadionová turné, tak i miliardová přehrání jejich nejslavnějších hitů. Jako autor za nimi stojí především zpěvák, multiinstrumentalista a charismatický frontman Ryan Tedder. Vedle vlastní kapely skládá pro Beyoncé, Eda Sheerana nebo Paula McCartneyho. Navíc je vyhledávaným autorem skladeb k filmům a seriálům.

Festival Colours of Ostrava nabídne příští rok v červenci program čítající několik stovek interpretů všech žánrů z celého světa a na dalších scénách výjimečný nehudební program včetně mezinárodního fóra Meltingpot, divadel, filmů, workshopů i výtvarného umění.

 

Právě se děje

Další zprávy