Akční hvězda Steven Seagal předvede na Rock for People blues

Kultura Kultura
2. 5. 2014 14:08
Hvězda akčních filmů dokáže v Hradci Králové, jak zvládá hru na kytaru podobně suverénně jako bojová umění.
Steven Seagal míří na Rock for People.
Steven Seagal míří na Rock for People. | Foto: RFP

Hradec Králové, Praha - Steven Seagal, ikona béčkových akčních filmů 90. let, režisér, scenárista a producent, hvězda vlastní reality show, mistr bojových umění a možný budoucí guvernér státu Arizona se představí na letošním festivalu Rock for People ve zcela jiné roli. Společně se svou bluesovou kapelou naservíruje koktejl blues, world music, rocku a popu.

Poslechněte si song Stevena Seagala Girl it's alright. Známý herec z akčních filmů jej určitě zařadí i do svého setu na Rock for People.

Steven Seagal ovládá totiž podobně zručně kytaru jako aikido a blues miluje už od mládí. Jako kytarista a zpěvák ctí tradice velkých mistrů žánru, měl totiž příležitost si zahrát i s takovými hvězdami, jakými byli a jsou Bo Diddley, John Lee Hooker nebo B. B. King. Jeho hudebním guru byl Clarence "Gatemouth" Brown, louisianský a texaský bluesman, který zemřel v 81 letech po komplikované evakuaci zapříčiněné hurikánem Katrina.

Dvacátý ročník festivalu Rock for People nabídne od 3. do 5. července v Hradci Králové jako headlinery Manu Chaa, Biffy Clyro, Chase & Status, Madness, The Naked and Famous, Toma Odella, Asian Dub Foundation, The Strypes, The Afghan Whigs a další. Z české hudební scény se objeví kapely Lucie, Divokej Bill, Tata Bojs nebo Vypsaná fixa.

Aktuálně je v prodeji již třetí limitovaná edice vstupenek za 1490 korun a také vstupenky vázané na jméno za 1390 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy