Aerodrome nahradí Megadeth českými Hentai Corporation

ČTK Kultura ČTK, Kultura
26. 5. 2014 16:23
Místo metalové legendy Megadeth vystoupí po boku Avenged Sevenfold, Limp Bizkit, Roba Zombieho a Powerman 5000 kontroverzní česká kapela Hentai Corporation.
Hentai Corporation.
Hentai Corporation. | Foto: Hentai Corporation

Praha - Na první části pražského festivalu Aerodrome vystoupí 17. června místo Megadeth po boku Avenged Sevenfold, Limp Bizkit, Rob Zombie a Powerman 5000 kontroverzní česká kapela Hentai Corporation. 

Metalová legenda Megadeth svůj set na festivalu odvolali v závěru minulého týdne z důvodu úmrtí v rodině baskytaristy Davida Ellefsona.

"My, Hentai Corporation, z boží vůle nejlepší kapela mezi Krásnou a Bukovcem, tímto oficiálně potvrzujeme, že budeme účinkovati na Aerodrome festivalu. Jsme velmi příjemně překvapeni, že nás, jakožto hudební těleso z českých zemí, pořadatelé oslovili, a proto hodláme honiti bradavky nejlépe, jak umíme. Ostatně jako vždy!" uvedli Hentai Corporation na svých stránkách.

Hentai Corporation: Equilibristic Brides. Necenzurované video.
Hentai Corporation: Equilibristic Brides. Necenzurované video.

Hentai Corporation v letošním roce oslaví své deváté narozeniny. Loni vydali své první album s názvem The Spectre Of Corporatism: Starship Shaped Schnitzels From Planet Breadcrumbs Are Attacking A Giant Tree Monster Who Has A Vagina And Holds Hitler Hostage, které se setkalo s velkou odezvou.

Oblibu skupiny u tuzemských posluchačů potvrdil i videoklip Equilibristic Brides, který v původní verzi na Vimeu zhlédlo 430 tisíc lidí, v cenzurované podobě na YouTube dalších 130 tisíc diváků a čtenáři iReportu jej v anketě Žebřík zvolili videoklipem roku. V klipu frontman skupiny Radek Škarohlíd utíká lesem před tlupou naháčů.

Festival na pražském Výstavišti zahájí americká rocková formace Powerman 5000, kterou v roce 1991 založil mladší bratr Roba Zombieho vystupující pod jménem Spider One.

O necelý měsíc později, 8. července, se Aerodrome festival na pražské Výstaviště vrátí. Vedle slavné metalové skupiny Metallica nabídne grungeové průkopníky Alice In Chains, finské krále melodického death metalu Children Of Bodom a naděje norské metal-rockové scény Kvelertak.

 

Právě se děje

Další zprávy