Věřím, že nás slyší. Adele vzdala hold obětem teroristických útoků v Bruselu

Magazín Magazín
23. 3. 2016 11:07
Zpěvačka Adele zazpívala na koncertě v Londýně píseň obětem teroristických útoků v Bruselu. "Myslím si, že nás slyšeli," poděkovala svým fanouškům. Za mír na celém světě se rozhodla bojovat prostřednictvím své nadace i americká zpěvačka Miley Cyrus.
Adele | Video: YouTube

Britská zpěvačka Adele během svého koncertu v londýnské O2 aréně vzdala hold obětem teroristických útoků v Bruselu. Na jejich počest zazpívala Make You Feel My Love od Boba Dylana.

"Nepamatuji si, že bych se někdy předtím na svém koncertě dojala jako dnes. Bylo to doslova nádherné. Velmi vám děkuji za to, co jste udělali. Myslím si, že nás slyšeli," poděkovala svým fanouškům.

Reagovala tak na emotivní atmosféru, kterou lidé vytvořili rozsvícenými mobily a zapalovači.

@happyhippiefdn regram!!!!!!

A photo posted by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Teroristický útok v Bruselu, při kterém zemřely desítky lidí (situaci sledujeme v online reportáži), vyvolal reakce po celém světě. Na počest obětí se v barvách bruselské vlajky rozsvítily desítky budov na celém světě. Emotivně reagovali i lidé na sociálních sítích a politování nad tímto činem vyjádřili kromě Adele i další muzikanti. 

Americká zpěvačka Miley Cyrus na svém Instagramu oznámila, že v budoucnu hodlá spojit činnost svojí nadace Happy Hippie Foundation s neziskovou organizací Seeds of Peace. Ta od roku 1993 organizuje pro mladé lidi žijící v krizových regionech každoroční tábory v Maine.  

"Nesmíme zapomenout na žádné oběti útoků, ke kterým došlo i v Turecku a na Pobřeží slonoviny," napsala Cyrus na Instagramu. 

Politování nad trestuhodným činem spolu s oznámením o zrušení plánovaného koncertu v Bruselu oznámila i americká heavymetalová skupina Baroness. "Doufáme, že vy všichni v Bruselu jste v bezpečí," uvedla kapela.

Útok na bruselské mezinárodní letiště a stanici metra Maelbeek si vyžádal 31 obětí a 260 zraněných. 

 

Právě se děje

Další zprávy