ABBA opět na jednom pódiu. Legendární čtveřice jen pózovala, zpívat odmítla

ČTK ČTK
Aktualizováno 21. 1. 2016 19:58
Členové čtyřiatřicet let rozpadlé legendární skupiny ABBA se sešli u příležitosti otevření tematické restaurace ve Stockholmu. Společně zapózovali fotografům, ale odmítli společně zazpívat. Zároveň popřeli, že by v budoucnu uspořádali koncert.
Foto: Twitter

Stockholm - Členové někdejší švédské skupiny ABBA se ve středu mimořádně společně objevili na veřejnosti. Stalo se tak u příležitosti otevření nové restaurace ve Stockholmu inspirované muzikálem Mamma Mia! Informovala o tom agentura AP.

Nový podnik otvíral ve švédské metropoli jeden z členů zaniklé skupiny Björn Ulvaeus a přítomni byli i další tři hudebníci ABBA Benny Andersson, Agnetha Fältskogová a Anni-Frid Lyngstadová.

Bjorn Ulvaeus s manželkou Lenou Kallersjo
Bjorn Ulvaeus s manželkou Lenou Kallersjo | Foto: Reuters

Čtveřice nicméně nezazpívala během večera žádnou píseň a rovněž odmítla možnost společného vystoupení v budoucnu. "To si nemyslím," odpověděl na otázku novinářů ohledně možného společného koncertu Andersson. Na facebookové stránce skupiny se však objevila společná fotografie členů bývalé popové skupiny ze středečního večera.

Nová restaurace je navržena ve stylu řecké taverny vzhledem k tomu, že se muzikál Mamma Mia!, založený na hitech skupiny ABBA, odehrává na řeckém ostrově. V podniku budou hrát písně skupiny ABBA a hosté jsou vybízeni, aby si na jejich tóny zpívali, píše agentura AP.

Anni-Frid Lyngstad a Henry Smith
Anni-Frid Lyngstad a Henry Smith | Foto: Reuters

Počátkem 70. let založili Ulvaeus a Andersson se svými tehdejšími partnerkami skupinu ABBA. Během následujícího desetiletí se z ní stal fenomén, který pravidelně bodoval v hudebních žebříčcích řady zemí. ABBA prodala přes 380 milionů alb a singlů po celém světě, čímž se zařadila mezi nejprodávanější umělce historie.

Po rozpadu skupiny ABBA v roce 1982 zůstali Ulvaeus a Andersson u hudební tvorby a společně se věnují hlavně muzikálové produkci. Mezi jejich nejznámější počiny patří muzikály Šachy (Chess) a Mamma Mia!

 

Právě se děje

Další zprávy