A Banquet se rozpadli. Kapela odehraje dva koncerty a končí

ČTK ČTK
24. 7. 2014 12:30
Kapela zahraje ještě na dvou hudebních festivalech, poté ukončí svoji pětiletou činnost. Dva členové již založili novou skupinu Rituály.
Kapela A Banquet
Kapela A Banquet | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Pražská kapela A Banquet se rozhodla po téměř pěti letech ukončit svou činnost. Důvodem je odlišný pohled jednotlivých členů na budoucnost skupiny.

Poslední dva festivaly odehraje rocková trojice 1. srpna na Sázavafestu a o den později na festivalu Natruc v Kolíně. Za kapelu o tom informovala Kateřina Dědková.

A Banquet - Freeze to Caress
A Banquet - Freeze to Caress | Video: Youtube

"Měli jsme rozdílné představy o tom, co by se s kapelou mělo dít dál. Zažili jsme toho společně opravdu hodně a nebylo jednoduché říct si, že nebudeme s A Banquet pokračovat," uvedl k rozpadu skupiny zpěvák a kytarista Matěj Káninský.

"Kapela pro nás tři od začátku představovala všechno a je nejspíš dobře, že v momentě, kdy byla tahle idea narušená, rozhodli jsme se to ukončit," sdělil bubeník Richard Spilka.

Rituály v zahraničí

A Banquet během své existence odehrála téměř 200 koncertů, mimo jiné v Anglii, Rusku, Itálii Maďarsku nebo v Polsku.

Baskytarista Michael Vácha se Spilkou představili už na jaře svůj nový hudební projekt Rituály, ze kterého by se postupně měla vyvinout plnohodnotná kapela.

Další hudební plány má i zpěvák A Banquet Káninský, který se chystá odjet na čas do zahraničí.

A Banquet si jako předkapelu pro své pražské koncerty vybrali například Imagine Dragons, The Cribs nebo Hadouken!. Debutovou desku Breath nahrávali z části v Chicagu pod dohledem Steva Albiniho (Nirvana, Pixies).

Pod všemi oficiálními nahrávkami kapely je podepsán producent Boris Carloff, se kterým kapela spolupracovala od úplných začátků. A Banquet byli také nominováni jako objev roku v cenách Anděl a ve stejné kategorii vyhráli anketu Žebřík.

 

Právě se děje

Další zprávy