20 let bez velkého hlasu 20. století. Připomeňte si život a nejslavnější písně Franka Sinatry

ČTK Kultura AFP, ČTK, Kultura
14. 5. 2018 14:42
Zářivě modré oči, vždy perfektně upravený oblek a medový baryton byly poznávacím znamením zpěváka Franka Sinatry, od jehož úmrtí dnes uplynulo 20 let. Dovedl nastolit romantickou i osamělou atmosféru, zpíval o snech i nenaplněných ambicích, uváděl balady i taneční šlágry. Připomínáme některé kapitoly z života muže, jenž patřil k nejvýraznějším pěvcům 20. století a prvním dívčím idolům dávno před Elvisem Presleym či Beatles.

Stály se fronty

Zájem o Sinatrova vystoupení byl obrovský. Dokonce také v roce 1962, kdy byl na vrcholu slávy Elvis Presley, Sinatra hravě vyprodal pařížskou Olympii.

"V půl dvanácté večer museli organizátoři vytlačit ven dav pozdně příchozích, kteří byli za lístek na stání na zbytek koncertu ochotni zaplatit pět tisíc franků," tedy dnes téměř dva tisíce korun, líčí dobová zpráva agentury AFP.

V archivu evropských vydání listu New York Herald Tribune z července 1964 je zase k nalezení zpráva o Sinatrově tehdejší návštěvě Paříže. Při davových potyčkách zpěvák odstrkoval bodyguardy, kteří zranili dva fotografy. Aby lidi rozehnal, Sinatra mezi ně hodil dvě petardy.

Jiná dobová reportáž líčí, že když Sinatra prošel po zasněženém chodníku, dívky se praly o to, aby některá mohla do dlaní nabrat sníh s otiskem jeho boty a doma jej strčit do mrazáku.

 

Právě se děje

Další zprávy