15 říjnových koncertů, které stojí za to navštívit

Adam Pešek
5. 10. 2011 18:03
Říjen zajímavými koncerty hýří. Přijede PJ Harvey, Parov Stelar a mnoho dalších alternativní scény, rocku i jazzu
Foto: Aktuálně.cz

Morcheeba
Zpěvačka Skye Edwards a bratři Godfreyovi k sobě loni opět našli cestu, natočili desku Blood Like Lemonade a se svým příjemným mixem trip hopu, funky a blues navštíví i Prahu.
7. října, Praha - KC Vltavská, 800 Kč

In Flames
Na turné k novému albu Sounds Of A Playground Fading se legenda melodického death metalu In Flames zastavila už ve Zlíně a jen o pár ní později ji čeká její pražský koncert.
7. října, Praha - Meetfactory, 655 Kč

Hurts
Britský hudební časopis NME označil Hurts za kapelu letošního léta a velmi úspěšné bylo i jarní vystoupení synthpopového dua v Lucerna Music Baru. Zda se jim bude dařit i ve velkém sálu Lucerny, se dozvíme již za pár dní.
8. října, Praha - Lucerna, Velký Sál, 820 Kč

Jazz Goes to Town
Na celých šest dní se Hradec Králové ocitne pod nadvládou jazzu a hlavní hvězdou letošní ročníku mezinárodního festivalu bude legendární Jack Bruce.
10. až 15. října, Hradec Králové, 50 až 700 Kč (cena dle programu)

Avishai Cohen
Hudební festival Struny podzimu je křižovatkou mezi jazzem a klasikou, tradicí i experimentem a v rámci jeho programu se v Praze představí i talentovaný kontrabasista Avishai Cohen. Novou desku Seven Seas mnozí odborníci dokonce řadí k současné jazzové špičce.
12. října, Praha - Divadlo Hybernia, 350 až 700 Kč

Melvins
V osmdesátých letech Melvins definovali takzvaný seatlleský zvuk, ze kterého později vykrystalizoval hudební styl grunge a skupiny jako Nirvana či Soundgarden. Dodnes má kapela na kontě zhruba dvě desítky řadových nahrávek a forma v jejich případě příliš nekolísá.
13. října, Praha - Lucerna Music Bar, 490 Kč

Envy
Japonští náladotvůrci Envy ve své hudbě kombinují zadumané pasáže s explozivními kytarovými výbuchy a v Česku jim reputaci zajistilo už památné vystoupení na festivalu MayDay v roce 2009. Klubové prostředí by mělo umožnit ještě o něco silnější atmosféru.
15. října, Praha - Palác Akropolis, 320 Kč

Dan Berglund & Tonbrucket
Sólovým projektem navazuje kontrabasista Dan Berglund na tvorbu Esbjörn Svensson Tria a na letošním turné představí novou desku Dig It To The End.
16. října, Praha - Lucerna Music Bar, 320 Kč

Gypsy Kings
Francouzská temperamentní skupina Gypsy Kings, jejíž hudba vychází z tradic flamenca, je naživo příslibem veselé a zábavné show. A ještě více umocnit by to měl fakt, že v Brně kapela končí své evropské turné.
21. října, Brno - Hala Rondo, 690 až 1490 Kč

Susheela Raman
Narodila se v Anglii indickým rodičům, do dvaadvaceti hrála rock a blues, aby posléze objevila své kořeny a odjela studovat ke zpěvačce Shruti Sadolikar. A přestože už s prvním albem Salt Rain získala cenu BBC World Music, západním tradicím se dosud nijak neotevřela. Poslední album Vel pak je zatím nejlépe hodnocení v její dosavadní kariéře.
24. října, Praha - Palác Akropolis, 290 až 450 Kč

Parov Stelar
Kombinace elektronické hudby s výraznými prvky jazzu a swingu letos roztančila už festival Rock for Church(ill) a pro velký úspěch se Parov Stelar vrací zpět do Česka.
26. října, Praha - Lucerna Music Bar, 800 Kč

PJ Harvey
Čerstvá držitelka Mercury Prize se českým fanouškům představí vůbec poprvé a o atraktivitě koncertu svědčí už rychlost jeho vyprodání. Limitovaný počet přidaných vstupenek totiž zmizel zhruba za deset minut.
27. října, Praha - Lucerna, Velký Sál, 1190 Kč

The Glitch Mob
Technicky brilantními vystoupeními je parta tří producentů The Glitch Mob vyhlášená a po úspěšném loňském albu Drink The Sea se poprvé představí i českému publiku.
27. října, Praha - Roxy, 350 Kč

Belleruche
Britský soul se stal za posledních několik let nepřehlédnutelným globálním fenoménem a londýnské trio Belleruche svědčí o tom, že se v tomto žánru hraje i inovativnější a zajímavější hudba, než je ta od žebříčkům dominující Adele. Kapela stojí na kombinaci sexappealu zpěvačky, hiphopových beatů a bluesové kytary a do Prahy se vrací po dvou letech.
27. října, Praha - Palác Akropolis, 300 Kč

The Subways
Britské indie rockové trio dokončuje práce na novince Money and Celebrity a dá se očekávat, že na pražském koncertě nějaké kousky z připravovaného alba zazní.
30. října, Praha - Lucerna Music Bar, 550 Kč

 

Právě se děje

Další zprávy