15 listopadových koncertů, které stojí za to navštívit

Adam Pešek
25. 10. 2011 8:05
V listopadu se českým pódiím představí Rammstein, Lenny Kravitz a mnoho dalších

Yann Tiersen
Jedna z hlavních letošních hvězd festivalu Colours of Ostrava se vrací do Česka. Francouzský muzikant slavný především díky soundtracku k filmu Amélie z Montartu hodlá opět ukázat, že naživo razí o něco tvrdší punk-rockovou cestu.
3. listopadu, Praha - Lucerna Music Bar, 770 Kč

Elvis Costello
Elvis Costello je známý tím, že se nenechá nijak svazovat hudebními žánry, a jeho česká koncertní premiéra je splněným snem mnoha příznivců moderní hudby.
4. listopadu, Praha - Kongresové centrum, 990 Kč

IAMX
Zhruba před rokem u nás sólový projekt hudebníka Chrise Cornera zahajoval turné na podporu desky Volatile Times a stylově ho zde po roce hodlá zase ukončit. Na obzoru už však je nová deska, která by měla vyjít na jaře. Mohlo by tak zaznít několik zbrusu nových skladeb.
5. listopadu, Praha - Meetfactory, 675 Kč

Apparat
Jeho vlastní jméno Sasha Ring znají asi jen skalní fandové, ale umělecké jméno Apparat už je nedomyslitelně spojeno s hudebním stylem IDM. Pražský klub Roxy tak kromě skladeb z aktuálního alba The Devil's Walk uslyší také to, jak vypadá jedna z nejzajímavějších tváří současné elektronické hudby.
7. listopadu, Praha - Roxy, 568 Kč

The Mekons
Punk, country, reggae nebo elektronika, kapele The Mekons je to víceméně jedno. A zatímco první vlna punk-rocku už dávno odezněla, na přístupu Mekons se nic nezměnilo a ještě stále se k ní mohou hrdě hlásit.
9. listopadu, Praha - Jazztime, 370 Kč

Trivium
Na památném vystoupení Slayer z listopadu 2008 měla svůj podíl i metalcorová kapela Trivium a už tehdy se mnoho fanoušků přišlo podívat právě na ni. Letošní podzim pak definitivně utne čekání na první regulérní samostatný koncert.
10. listopadu, Praha - Lucerna Music Bar, 610 Kč

Dub FX
Benjamin Stanford si ve své hudební tvorbě většinou vystačí pouze s hlasivkami, jenom je často zamotá do různých smyček či je podpoří určitými efekty. Netradiční pojetí z něj poměrně rychle udělalo internetovou senzaci a originální vystoupení DUB FX se rázem stala žádanou záležitostí.
11. listopadu, Praha - Roxy, 550 Kč

Rammstein
Úderná hudba Rammstein získává s živými vystoupeními na intenzitě a velký podíl na tom má i osobitý zpěvák Till Lindemann. Výrazným důvodem k návštěvě pak jistě byl i titul nejlepší živé kapely v cenách Revolver Golden Awards Gods a není divu, že lístky jsou už nyní vyprodány.
12. listopadu, Praha - O2 Arena, 1090 Kč

Pinback, Paramount Styles
Ani jedna z kapel se pravděpodobně nikdy nestane výraznou alternativní ikonou, ale obě mají kořeny v zajímavých kapelách devadesátých let a cit pro silné písničky jim dodnes zůstal. Indie rockoví Pinback vzešli z náladotvůrců Three Mile Pilot, Paramount Styles jsou akustickým pokračováním Girls Against Boys a zpěvák druhých zmíněných Scott McCloud už na letošních Colours of Ostrava dokázal, že ze tří jednoduchých slov „yeah yeah yeah" dokáže udělat obrovskou porci emocí.
13. listopadu, Praha - Divadlo Dobeška, 400 Kč

George Michael
Za svou třicetiletou kariéru Goerge Michael nasbíral obrovské množství hitů, stal se jedním z celosvětově nejprodávanějších hudebníků vůbec a vysloužil si přezdívku král britského popu. Na aktuálním evropském turné zpěváka doprovází orchestr a vybrané skladby tak zazní v dosud neslyšených verzích.
14. listopadu, Praha - O2 arena, 1090 Kč

Johnny Winter
Johnny Winter je jednou z ikon blues rocku, a byť jeho vystoupení už nejsou tolik energická, jako na legendárním Woodstocku v roce 69, stále jejich návštěva zůstává nezapomenutelným zážitkem. Držitel ocenění Grammy a člen bluesové síně slávy své české fanoušky hodlá potěšit už poněkolikáté.
15. listopadu, Praha - Lucerna Music Bar, 790 Kč

Lenny Kravitz
Za více než dvacetiletou kariéru se Lenny Kravitz stal jakýmsi synonymem slova rock n roll a na letošní návštěvě bude propagovat aktuální desku Black & White America. Vystoupení mnoha cenami ověnčeného hudebníka jsou pověstná svou energií.
15. listopadu, Praha - O2 Arena, 1090 Kč

Alternativa 2011
Těžko určit, která z kapel letošního ročníku festivalu Alternativa je hvězda a která předskokan. Svým způsobem výjimečné jsou totiž všechny projekty, jejichž názvy zní Akron/Family, Hitman's Heel, Les Hommes Sauvages a Pink Mount.
23. listopadu, Praha - Hoodoo Music Club, 445 Kč

The Wombats
Liverpoolská indie rocková kapela The Wombats bodovala v hitparádách i na festivalu Rock For People a byť jejich hudba není příliš originální, mnoho nevtíravých hitů hýří pozitivní energií. A tu by měli rozdávat i na aktuálním turné.
27. listopadu, Praha - Lucerna Music Bar, 665 Kč

Patrick Wolf
Jedna z nejvýraznějších osobností současného britského popu sklidila u pražského publika úspěch už před dvěma lety a povedené vystoupení se očekává i tentokrát. Na skvělý zpěv a výstřední kostýmy už se dá téměř spolehnout, zda je ale Patrick génius či kýčař už si musí každý vyřešit sám.
29. listopadu, Praha - Palác Akropolis, 510 Kč

 

Právě se děje

Další zprávy