Houslové tóny famózního Hudečka zaplaví krumlovské nebe

Red
8. 6. 2012 17:31
Václav Hudeček v Českém Krumlově oslaví narozeniny
Foto: Stránky V.Hudečka

Zázračné děti vyzrály a brzy zahrají Českému Krumlovu 

Fenomenální houslista nezapomíná na svoje mladší kolegy, a pořádá proto letní houslové kurzy v Luhačovicích, kde nabízí mladým talentovaným houslistům strávit deset dní pod dohledem patrně nejlepšího houslisty Česka. Ty nejnadanější si pak zve jako hosty na tradiční vánoční turné nebo na Svátky hudby v Praze.

I velký talent se dá pohřbít

„Úspěch je záležitostí ideálního prolínání talentu i píle. Bez talentu je všechno snažení marné. Ale bez práce se dá i velký talent pohřbít," přibližuje na webových stránkách svoji filosofii. Letos pořádá kurzy už pošestnácté. Bravurní virtuos ale nezapomíná ani na svého učitele z mládí - Davida Oistracha. I dnes spolupracuje s těmi, kteří ctí Oistrachovu tradici.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Právě Hudeček stojí za nejúspěšnějším titulem, který vznikl v České republice po listopadu 1989. Je jím nahrávka Vivaldiho Čtvera ročních období. Právě Itálii, zemi, ze které Vivaldi pochází, má Hudeček nejraději.

Obdivuje na ní nádhernou přírodu, památky i milé lidi. Když už vyráží do cizí země, snaží se její kulturu poznat, a to nejen díky hudbě, ale hlavně přes dobré jídlo.

V Krumlově vystoupí houslista, který si sám rád poslechne hlavně české písničkáře - Pavlicu, Nohavicu, ale i Stivína nebo Čechomor -, 21. července o půl osmé večer.

Lístky stojí v předprodeji od 140 do 540 korun, podle toho, jak daleko od pódia chcete Mistra poslouchat.

Čtěte také
Krumlov postaví z hudby a jídla most z východu na západ
Dmitri Hvorostovsky obejme svým barytonem Český Krumlov

Co zní lépe než nejlepší trumpetista? Deset hvězd naráz
Mercuryho kytarista v Krumlově uvede The Queen

--------------------------------------------------------------------------------

Kultura - co dalšího v Českém Krumlově?


 

 

Právě se děje

Další zprávy