Homosexuální kovboj okoření Batmana

Jitka Gráfová
2. 8. 2006 14:00
Los Angeles - Nový Batman už našel svého protivníka. Po dlouhých spekulacích je jasné, že v dalším díle postavu padoucha Jokera ztvární Heath Ledger.
Foto: Aktuálně.cz

"Chtěli jsme najít herce, který má neobyčejný talent a ničeho se nebojí," uvedl v prohlášení režisér Christopher Nolan.

Ledger bude mít těžkou práci, aby se vyrovnal Jacku Nicholsonovi, jenž tuto postavu hrál v minulosti. "Věřím, že jeho ztvárnění bude neskutečně skvělé," dodal režisér.

Herec, který zazářil jako homosexuální kovboj v oscarovém snímku Zkrocená hora, nyní pracuje na snímku o Bobu Dylanovu s názvem I'm Not There.

V minulosti se mluvilo o tom, že by roli Jokera mohl získat Jud Law, prý o ní usilovně snili i Robin Williams nebo Steve Buscemi. Mluvilo se také  o Paulu Bettanym, který se nedávno objevil v Šifře mistra Leonarda.

Foto: Aktuálně.cz

Přípravy snímku s názvem The Dark Knight, který má volně navazovat na loňský snímek Batman začíná, se pozvolna rozjíždějí. Režisérem bude opět Nolan, který je podepsán i pod snímky Insomnia nebo Memento.

Distribuční společnost Warners Brothers také prozradila, že snímek by se měl začít natáčet příští rok. Podrobné informace o ději zatím nejsou známy, ale už je jasné, že roli zachránce v černém znovu ztvární předcházející Batman Christian Bale. Po jeho boku si zahrají i Michael Caine, Morgan Freeman nebo Gary Oldman.

Foto: Aktuálně.cz

Komiksové příběhy o bojovníkovi z Gotham City vycházejí od konce třicátých let 20. století. Batman se objevil už v pěti filmech.

První měl premiéru roku 1989, film Batman se vrací následoval roku 1992; režisérem obou byl Tim Burton a představitelem titulní role Michael Keaton.

Další dva díly točil Joel Schumacher: v Batmanovi navždy z roku 1995 svěřil hlavní úlohu Valu Kilmerovi, dva roky poté v titulu Batman a Robin Georgi Clooneymu.

Páté pokračování mělo premiéru loni. Na další si diváci počkají do roku 2008.

 

Právě se děje

Další zprávy