Hollywoodská série: Kdo další čelí obviněním z obtěžování? Nejnověji režisér Paul Haggis

Kultura ČTK Kultura, ČTK
6. 1. 2018 10:32
Na seznamu mužů obviněných ze sexuálního obtěžování se nově ocitl oscarový režisés a scenárista Paul Haggis.
Oliver Stone byl hostem karlovarského filmového festivalu v roce 2013.
Oliver Stone byl hostem karlovarského filmového festivalu v roce 2013. | Foto: ČTK

Oliver Stone

Herečka Melissa Gilbertová obvinila režiséra a scenáristu Olivera Stonea (71), že ji během konkurzu na roli v životopisném snímku o kapele The Doors na začátku 90. let donutil k ponižujícím sexuálním scénám. Gilbertová se ucházela o roli Pamely Coursonové, přítelkyně frontmana The Doors Jima Morrisona. Roli později dostala Meg Ryanová.

"Četla jsem tu scénu a režisér Stone mi řekl, že ji napsal přímo pro mě a chce vidět, jak to mezi mnou a hercem jiskří. Musela jsem si kleknout a opakovat, ať mi to udělá. Pak mi řekl, že by rád, abych to zahrála pro něj."

Oliver Stone ve vyjádření napsal, že všechny zájemkyně o roli věděly, o jaký typ "rock'n'rollového" filmu se jedná. Všem jsme řekli, že scény se budou zkoušet přesně podle scénáře v přítomnosti mé kolegyně Risy Bramonové Garciové, která měla zajistit, že se během přehrávání nic nepřihodí." Ta stojí za Stonem a tvrdí, že k žádnému osobnímu sexuálnímu ataku během konkurzu nedošlo.

Stonea ze sexuálního obtěžování již dříve obvinila někdejší playmate Carrie Stevensová. Režisér ji prý obtěžoval na večírku před 26 lety.

 

Právě se děje

Další zprávy