Hillary for president, volá Taylorová

Reuters, AP, Hej
26. 1. 2007 10:30
Los Angeles - Hillary Clintonovou bude v prezidentské kampani podporovat veteránka Elizabeth Taylorová. Připojí se Hollywood?
Hillary Rodham Clintonová
Hillary Rodham Clintonová | Foto: Reuters

Taylorovou prý uchvátila Clintonové inteligence a schopnosti - a to tak, že jí podle čtvrtečního oznámení dá  na prezidentskou kampaň 2300 dolarů, zákonný limit finanční podpory; podle Reuters ovšem činí  částka 2100 dolarů.

"Přispěla jsem senátorce Hillary Clintonové na prezidentskou kampaň, protože je to osobitá a silná žena," říká Taylorová v textu vydaném jejím mluvčím Dickem Guttmanem.

Elizabeth Taylorová
Elizabeth Taylorová | Foto: Aktuálně.cz

"Líbí se mi, jak uvažuje. Je to inteligentní a schopná vůdkyně s roky zkušeností ve vládní sféře, diplomacii a politice," dodává čtyřiasedmdesátiletá herečka.

Oznámení přišlo uprostřed spekulací o tom, jestli Hollywood sevře v náručí Clintonovou stejně, jako to před lety udělal s jejím mužem, bývalým americkým prezidentem Billem Clintonem.

Většina hollywoodských celebrit se ovšem ještě nerozhodla, koho bude v prezidentských volbách v roce 2008 podporovat.

Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg a David Geffen, zakladatelé studia Dreamworks, se prý chystají podpořit rivala demokratické senátorky Clintonové, senátora Baracka Obamu.

Steven Spielberg
Steven Spielberg | Foto: Aktuálně.cz

Jejich politický poradce říká, že Obamu podporuje jen Katzenberg; Spielberg se ještě nerozhodl.Podle senátorčina mluvčího Phila Singera ovšem bude finanční prostředky pro Clintonovou na jaře shánět právě Spielberg a další hollywoodské osobnosti.

Mnoho násobná manželak Elizabeth Taylorová, známá z filmů Kočka na rozpálené plechové střeše, Kdo se bojí Virginie Woolfové či Kleopatra se řadu let drží v ústraní. Podporuje jen boj proti AIDS. jedním z jejích mužů byl senátor John Warner.

 

Právě se děje

Další zprávy