Herci budou číst v noci v pivovaru, tiskárně i HUBu

Kultura Kultura
15. 5. 2012 18:36
Návštěvníci Noci literatury se dostanou na zajímavá a nepřístupná mnísta Smíchova
Foto: Aktuálně.cz, Ondřej Besperát

Praha - Šest Noc literatury návštěvníkům opět dovolí nakouknout do zajímavých a běžně nepřístupných místa Prahy. Letošní ročník se uskuteční na Smíchově 16. května od 18 do 23 hodin. V rámci akce budou slavné české osobnosti předčítat z oceňovaných překladovýchděl autorů z celého světa, příznivci literatury se tak mohou těšit na setkání s Bárou Hrzánovou nebo Janem Budařem.

Noc literatury letos na jeden večer oživí celkem patnáct míst v Praze 5, návštěva happeningu tak kromě literárního zážitku nabízí i náhled do pivovaru Staropramen, stylové budovy hudebního klubu Jazz Dock nebo inspirativního prostředí pražského HUBu. Milovníci architektury jistě ocení možnost prohlédnout si Tiskárnu Libertas, která je se Smíchovem spojena již 130 let, či architektonicky významná místa jako barokní letohrádek Portheimka či budova Městské knihovny.

V interpretaci populárních českých herců, mezi které se zařadí Vladimír Javorský, Ladislav Frej, Jan Budař, Karel Dobrý, Bára Hrzánová a Daniela Kolářová, během večera zazní úryvky z několika světových děl. Program Noci literatury letos ozvláštní romány dvou nositelů Nobelovy ceny - Kain od Josého Saramaga a Keltův sen Marii Vargase Llosy. Kromě mnoha dalších jmen slavných spisovatelů lze zmínit také Roye Jacobsena a jeho novou knihu Zázračné dítě, nebo švédského spisovatele Johna Ajvidea Lindqvista s hororovým titulem Jak zacházet s nemrtvými.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Získejte přehled, které nové knihy jsou na trhu.

 

Právě se děje

Další zprávy