Harry Potter zase vede návštěvnost kin

28. 12. 2005 12:00
Praha - Americký snímek Harry Potter s podtitulem Ohnivý pohár je už počtvrté v čele návštěvnosti českých kin.

Zasloužilo se o to dalších téměř 39.000 diváků, kteří o vánočním víkendu usedli před filmovými plátny. Během tří neděl má tento snímek na kontě téměř 400.000 lidí. Druhé místo obsadil s bilancí 13.000 návštěvníků další americký snímek King Kong.

U českých diváků nemá takový ohlas jako v USA. V severoamerických kinech o vánočním víkendu zvítězil, i když poměrně těsně před další novinkou, snímkem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Ten bude mít českou premiéru 4. ledna.

Podle informací Unie filmových distributorů je díky zájmu českých diváků třetí pohádka Jiřího Stracha Anděl páně s hvězdným obsazením. Do konce roku by tento původně televizní projekt mohlo zhlédnout 10.000 malých i velkých. Za ní se drží akční pohádka amerického režiséra Terryho Gilliama Kletba bratří Grimmů, vyrobená v české koprodukci.

Na šestém místě o víkendu skončil celovečerní debut britského režiséra a scenáristy Steena Agra, který žije v Praze, nazvaný Sklapni a zastřel mě. Deváté je Slámovo Štěstí.

Ve druhé desítce je česká kinematografie zastoupena třemi tituly - komedií Petra Vachlera Doblba, česko-finským debutem režiséra Julia Ševčíka Restart a Románem pro ženy Filipa Renče.

 

Právě se děje

Další zprávy