Harry Potter přilétá do českých kin. Ve 3D a naposledy.

Zbyněk Klíč
11. 7. 2011 16:59
Druhý díl Relikvií smrti definitivně završuje čarodějnickou sérii.

Praha - Sága o Harrym Potterovi, kterého znají miliony dětí po celém světě, se tento měsíc definitivně uzavírá.

Minulý čtvrtek si poslední díl jedné z nejúspěšnějších filmových sérií historie odbyl premiéru v Londýně. O týden později, tedy 14. července, zavítá Harry Potter i do českých kin.

Co druhá část Relikvií smrti nabízí? Na hlavního hrdinu, v podání Daniela Radcliffa, čeká rozhodující bitva se svým úhlavním nepřítelem, Lordem Voldemortem. Než se tak ale stane, musí Harry zničit "viteály", kouzelné předměty do nichž černokněžník rozdrobil svoji duši, aby zůstal nesmrtelným.

Osmý díl čarodějnické ságy má zatím, ze stran kritiků, příznivé ohlasy. Film nabízí řadu akčních scén, dynamiku a nebezpečné nástrahy na každém kroku. Vše ještě okořeňuje premiérové 3D provedení.

Česká kina opět připravují půlnoční vysílání filmu a vstupenky tak rychle mizí z předprodejních pultů. Noční atmosféra s maskami je pro fantasy sérii jako stvořená, což potvrdilo i promítání první části Relikvií smrti na podzim loňského roku. Oblíbenost potterovské ságy podtrhuje také fakt, že kromě knižní a filmové verze je již k dispozici i počítačová hra na motivy posledního příběhu z pera J.K.Rowlingové.

Knih o Harrym Potterovi se na celém světě prodalo více než 400 milionů výtisků a jeho filmová zpracování se řadí mezi třicet nejúspěšnějších filmů všech dob. Fanoušci po celém světě hltají informace o dalších vydáních knihy či filmových zpracováních. Série se od prvních dílů, určených zejména dětem, stala zábavou pro celou rodinu. Rowlingové se bezpochyby podařilo vytvořit fenomén, který se stal pro mnohé životním stylem. Bude osmé filmové pokračování definitivní tečkou za šílenstvím, které série vyvolala? Nechme se překvapit...

 

Právě se děje

Další zprávy