FOTO Spojené ostrovy přistály v centru Prahy

FOTO Spojené ostrovy přistály v centru Prahy
Praha se po roce opět proměnila v ostrov.
Přesněji řečeno ve Spojené ostrovy pražské.
Tradičním místem konání festivalu United Islands (letos opět "of Prague") je Střelecký ostrov.
Tradičně je United Islands dobrým důvodem, proč obsadit parky v centru hlavního města.
Foto: Vojtěch Marek
Vojtěch Marek Kultura Vojtěch Marek, Kultura
21. 6. 2014 12:35
Festival United Islands baví o víkendu tisíce fanoušků nejnovějších hudebních trendů na pražských ostrovech, zahradách i klubech. Podívejte se.

Fotogalerie - Hudební festival United Islands of Prague lákal od pátečního odpoledne tisíce návštěvníků na scény pod širým nebem v Kinského zahradě, na Střeleckém ostrově, Kampě, Žofíně a nově na Petříně a po desáté hodině i do osmi hudebních klubů, kde program pokračoval až do ranních hodin. 

Hned první večer festivalu upoutala zaplněnou Kinského zahradu zejména vycházející hvězda britského popu Ella Eyre. Londýnská rodačka s originálním účesem se nejprve prosadila díky spolupráci s elektronickým projektem Rudimental, v lednu tohoto roku ohlásila skladbou All About You očekávaný sólový debut. Svým živelným nasazením při zhruba hodinovém koncertním setu dokázala, že ji čeká velká budoucnost.

V Kinského zahradě, která je jedinou zpoplatněnou scénou, se odehrávají hlavní koncerty. Sobotní program na hlavní scéně nabídne zástupce tuzemské taneční scény Ohm Square nebo "elektrotango" kapely Bajofondo. Vedle dalších koncertů je nachystaný i doprovodný program pro děti a dospělé.

Na uskutečnění hlavního programu v Kinského zahradě se letos vybírala sbírka na crowdfundingovém portálu HitHit. Původní částka 1,6 milionu, byla nakonec díky návštěvníkům překonána. Vybralo se 1 735 216 korun, čímž se stala rekordní sbírkou českých crowdfundingových serverů.

Festival ve čtvrtek odstartoval tradiční Klubovou nocí, která ve dvanácti pražských klubech představila přes čtyři desítky objevů z tuzemské hudební scény. Na oficiální after party v klubu Meet Factory v sobotu o půlnoci vystoupí v rámci svého evropského turné All Bassed Covered DJ Shadow, ktrerý se brázdí přes nejrůznější žánrové škatulky - od hi hopu i trip hopu, funku, rocku, ambientu, jazzu až třeba k soulu.

 

Právě se děje

Další zprávy