Foto: Bond i otec Indiana Jonese. Připomeňte si kariéru zesnulého Seana Conneryho

Foto: Bond i otec Indiana Jonese. Připomeňte si kariéru zesnulého Seana Conneryho
Sean Connery se narodil v rodině katolického továrního dělníka a protestantské uklízečky v Edinburghu a jeho život nezačínal v rychlých autech, za přítomnosti krásných žen ani vodky.
Ze školy odešel ve 13 letech bez jakékoli kvalifikace a začal s donáškou mléka, leštěním rakví a zednickou prací. Pak vstoupil do královského námořnictva, kde pobyl tři roky.
V roce 1962, kdy slavného agenta Jamese Bonda poprvé ztvárnil ve snímku Dr. No, za sebou měl desítku méně známých filmů i televizních pořadů. Tohle byl ale moment, který opravdu odstartoval jeho kariéru.
Když ho vybírali do jedné z prvních rolí, režisérova manželka usoudila, že "ženám se bude líbit". Tady už je v svém druhém bondovském snímku - Srdečné pozdravy z Ruska.
Foto: Associated Press
Magazín Magazín
31. 10. 2020 15:40
V anketách o nejlepšího představitele Jamese Bonda pravidelně vítězil, hrál ho celkem sedmkrát. Sean Connery se vryl pod kůži i jako otec postavy Harrisona Forda ve třetím dílu Indiana Jonese nebo rolemi v Robinu Hoodovi či Jménu růže. Připomeňte si jeho život a kariéru v galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy