FOTO Feťácký táta, Sheldon i rodinka mají "televizní Oscary"

Aaron Paul, Anna Gun a Bryan Cranston se radují z cen Emmy za seriál Perníkový táta. Letos naposledy?
Aaron Paul a Anna Gunn na plese po vyhlášení cen Emmy.
Aaron Paul.
Tvůrci seriálu Perníkový táta už si na pózování s trofejemi zvykli. Někteří jich mají doma už vícero.
Bryan Cranston, strhující táta Walt.
Foto: Reuters
Kultura Reuters Kultura, Reuters
26. 8. 2014 9:12
Podívejte se, které seriálové hvězdy získaly ceny Emmy, televizní obdobu filmových Oscarů.

Fotogalerie - Americkou televizní cenu Emmy si ve většině kategorií odnesly favorizované seriály i jejich herecké hvězdy.

Mezi komediemi dominovala už popáté za sebou Taková moderní rodinka,  v kategorii nejlepší dramatický seriál pak uspěla i poslední série Perníkového táty.

Ceny Emmy, které jsou považovány za obdobu filmových Oscarů, se předávaly v Los Angeles v noci na úterý podle SELČ.

Nejlepší seriály jako obvykle ovládly i herecké kategorie. Nejlepšími herci v dramatu se stali Bryan Cranston (hlavní role), Aaron Paul (vedlejší role) a Anna Gunn (vedlejší role) z Perníkového táty. Jen trofej pro nejlepší herečku v hlavní roli převzala "Dobrá manželka" Julianna Margulies.

Také mezi komediemi vynikla vítězná Taková moderní rodinka. Nejlepším hercem ve vedlejší roli se stal Ty Burrell, který hraje dětinského otce rodiny Phila. Za režii pak získal Emmy Gail Mancuso.

Jako obvykle (už počtvrté za sebou) se dostala cena za hlavní roli Jimu Parsonsovi z Teorie velkého třesku za postavu geniálního vědce Sheldona Coopera. V ženské kategorii dominovala za výkon v seriálu Viceprezident(ka) Julia Louisová-Dreyfusová.

V kategorii nejlepších minisérií, televizního filmu nebo dramatického speciálu uspělo Fargo. Emmy za nejlepší scénář získal Stephen Moffat za třetí díl třetí série Sherlocka s názvem Poslední přísaha. Za tento díl byl oceněn i Martin Freeman jako nejlepší herec ve vedlejší roli v minisérii nebo televizním filmu a Benedict Cumberbatch získal cenu za hlavní roli.

 

Právě se děje

Další zprávy