Foto: Rytířky Jedi i Zaklínači. Nejlepší kostýmy z pražského Comic-Conu

Foto: Rytířky Jedi i Zaklínači. Nejlepší kostýmy z pražského Comic-Conu
O víkendu proběhne v Praze čtvrtý ročník festivalu popkultury Comic-Con Prague. Dorazí na něj například herci Danny Glover, Ian McDiarmid (na fotce) nebo Richard D. Anderson.
Amerického herce Glovera znají fanoušci především díky roli detektiva Rogera Murtaugha ze série akčních filmů Smrtonosná zbraň. Ian McDiarmid je slavný pro svou roli císaře Palpatina v sérii Star Wars. 
Loňský ročník navštívilo přes 18 tisíc fanoušků sci-fi, fantasy a hororu. Připomeňte si v galerii, jaká byla na místě atmosféra, a podívejte se na nejlepší kostýmy a převleky fanoušků.
Fanoušci na Comic-Con chodí v kostýmech svých oblíbených postav z filmů a her.
Foto: Jakub Plíhal
Jakub Plíhal ČTK Jakub Plíhal, ČTK
Aktualizováno 13. 4. 2023 9:30
O víkendu proběhne v Praze čtvrtý ročník festivalu popkultury Comic-Con Prague. Dorazí na něj například herci Danny Glover, Ian McDiarmid nebo Richard D. Anderson. Akce nabídne autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, promítání, workshopy, soutěže, výstavy, koncerty i možnost hraní videoher a stolních her.

"Programové linie se budou věnovat fenoménům jako Hra o trůny, Harry Potter, Star Trek, Star Wars, Červený trpaslík, manga, anime a dalším," doplnil programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Amerického herce Glovera znají fanoušci především díky roli detektiva Rogera Murtaugha ze série akčních filmů Smrtonosná zbraň. Ian McDiarmid je známý pro svou roli císaře Palpatina v sérii Star Wars. 

Comic-Con Prague vychází ze zahraničního konceptu, který má za sebou půlstoletou historii. První takové setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih se konalo v USA v roce 1970.

Loňský ročník navštívilo přes 18 tisíc lidí. Připomeňte si v galerii, jaká byla na místě atmosféra, a podívejte se na nejlepší kostýmy a převleky fanoušků.

 

Právě se děje

Další zprávy