Fincher se vrací k vraždícím maniakům

Reuters, Hej
12. 1. 2006 17:30
Los Angeles - David Fincher ( Sedm, Klub rváčů ) chystá Zodiac a Torso , další dva filmy o sériových vrazích.

Fincher právě natáčí film Zodiac (Zvěrokruh), který vypráví o sériovém vrahovi, který terorizoval San Francisco v 60. a 70. letech. Ve snímku hrají Robert Downey Jr a Jake Gyllenhaal, Gary Oldman a Mark Ruffalo. Film by měl mít premiéru v amerických kinech na podzim.

Pak se chystá na Torso, thriller podle komiksu z 90. let. Vypráví o skutečné, méně známé epizodě ze života zaměstnance ministerstva financí Eliota Nesse, který pomohl dostat za mříže Al Capona. Ve 30. letech se z Chicaga přestěhoval do Clevelandu, aby se tam stal bezpečnostním důstojníkem. V místní řece se začnou objevovat lidská těla a Ness dostává zprávy, zesměšňující jeho neschopnost chytit pachatele. Přes nedostatek zkušeností s policejní prací však shromáždí tým bývalých policistů, který má masového vraha dopadnout.

Davida Finchera proslavily zejména filmy Sedm a Klub rváčů, natočil i třetí pokračování Vetřelce. K režii se vrátil po tříleté přestávce od snímku Úkryt. Z finančních důvodů odložil natáčení romantického filmu Benjamin Button, a veškeré síly tak může napřít do žánru, za nějž je svými fanoušky oceňován nejvíc.

 

Právě se děje

Další zprávy