Ztráta až 75 milionů dolarů. Gangsterka Bena Afflecka je kasovním propadákem

mad
27. 1. 2017 16:12
Dobový snímek z éry prohibice režiséra Bena Afflecka utržil celosvětově tak málo, že studio čelí ztrátě ve výši 75 milionů dolarů. Snímek neobdržel ani žádné oscarové nominace, takže nárůst tržeb není příliš reálný.
Ben Affleck v hlavní roli | Video: Freeman Ent.

Americké krimi drama Pod rouškou noci režiséra Bena Afflecka v kinech propadlo. Snímek čelí obrovské finanční ztrátě, píše server Variety.

Produkce filmu stála 65 milionů dolarů a další desítky milionů padly na distribuci a marketing. Podle zdroje ze studia Warner Bros. je ztráta snímku 75 milionů dolarů, což jsou v přepočtu téměř dvě miliardy korun.

Affleck byl pro gangsterku odehrávající se v éře prohibice velmi zapálený a kromě režie k ní napsal scénář, produkoval ji a zahrál si i hlavní roli. Kritici však snímek strhali. Na RottenTomatoes, zahraničním agregátoru recenzí, má film průměrnou známku 5,2 z 10.

Film celosvětově utržil pouze 16,5 milionů dolarů a částka se asi příliš nezvýší, navzdory slavnému jménu v podobě Afflecka, píše Variety. Dobovým snímkům se mimo USA příliš nedaří a Pod rouškou noci navíc nezískalo žádnou nominaci na Oscara.

Studio se bude snažit ztrátu zmírnit prodejem domácích nosičů a práv na televizní vysílání, dodává Variety.

Pod rouškou noci mělo v Česku premiéru 12. ledna. O premiérovém víkendu snímek zhlédlo 4 200 diváků.

 

Právě se děje

Další zprávy