Video: Petr Zelenka ztratil v Mnichově Daladierova papouška

Kultura Kultura
8. 9. 2015 14:38
Režisér Petr Zelenka natočil po sedmi letech nový film, snímek Ztraceni v Mnichově bude mít premiéru 22. října.
Ztraceni v Mnichově - oficiální trailer | Video: Falcon

VideoPetr Zelenka natočil svůj nový film Ztraceni v Mnichově podle vlastního scénáře a opět půjde o kombinaci reality a fikce.

Šestý Zelenkovým film vypráví příběh o devadesátiletém papouškovi, který dříve patřil Edouardu Daladierovi, a na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu se ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z do mnichovské dohody.

„Nakonec jsme měli tři papoušky. U takového zvířete je v podstatě nejdůležitější komunikace s jeho majitelem/chovatelem. Dalo by se tedy říct, že si vlastně člověk dělá konkurs na chovatele,“ přiznává režisér.

Vedle upovídaného ptáka se ve filmu objeví Martin Myšička, Tomáš Bambuška, Marek Talcík, Jitka Schneiderová nebo Václav Neužil.

Ztraceni v Mnichově se už probojoval do programu 59. ročníku Londýnského filmového festivalu. Snímek bude uveden v sekci Laugh. Jeho světová premiéra se zde uskuteční 8. října. promítat se bude i o den později.

„Dá se říci, že humor našeho filmu je v jistém smyslu britský a je jen logické, že mladší kolega montypythonovského Mrtvého papouška si odbude svoji světovou premiéru právě zde,“ vysvětlil Zelenka.

 

Právě se děje

Další zprávy