Dobro vždy vítězí nad Zlem. I v pokladnách amerických kin

Kultura Kultura
2. 6. 2014 8:42
Pohádka s rohatou Angelinou Jolie opanovala víkend v amerických kinech. Komedie z divokého západu se Sethem McFarlanem naopak propadla.
Rohatá Angelina Jolie přitáhla Disneymu 170 milionů dolarů za první víkend.
Rohatá Angelina Jolie přitáhla Disneymu 170 milionů dolarů za první víkend. | Foto: Falcon

Praha - Dvě potenciálně silné premiéry se utkaly o peníze amerických diváků. Na celé čáře vyhrála ta "hodná", tedy pohádka, ač s poněkud matoucím názvem Zloba - Královna černé magie, jež nově vypráví příběh Šípkové Růženky z pohledu čarodějnice s tváří Angeliny Jolie. Disneyovka si odnesla z amerických kin 70 milionů dolarů a dalších 100 milionů ze zbytku světa.

Druhé místo obsadili X-Meni s podtitulem Budoucí minulost. 32 milionů za druhý víkend a celkově přesně půlmiliarda na kontě je dostatečný výsledek, který co do výdělečnosti málokdy oslnivé sérii dělá dobré jméno.

Až na třetím místě otevřela přisprostlá komedie Setha MacFarlana Všechny cesty vedou do hrobu. Parodie na westernový žánr si připsala pouhých 17 milionů a 10 ze zbytku světa. Což je rozhodně nedostačující suma a velké zklamání po mnohem úspěšnějším Méďovi, který otevřel na trojnásobné sumě a v tržbách překročil půl miliardy dolarů. Podobná čísla budou producenti tentokrát vyhlížet marně.

Další miliony vyhlíží i Godzilla, jež se po mohutném otvíráku před třemi týdny již uklidnila. 12 milionů nikoho na lopatky nepoloží, v kapse už však mají producenti 380 milionů, což dorovnává 160 milionů rozpočtu. Další peníze jsou tedy už jen na přilepšenou.

Druhý víkend komedie Blended Adama Sandlera dopadá rovněž neslavně. Je vidět, že komediální potenciál si pro sebe ukradly snímky Sousedi a Jedna za všechny, jež pokryly celé publikum a pro McFarlana se Sandlerem zbyly jen drobky.

 

Právě se děje

Další zprávy