Zkorumpovaná policie v Gothamu. Nový film o Batmanovi doprovodí seriál

Reuters Kultura Reuters, Kultura
11. 7. 2020 11:00
Svět komiksového hrdiny Batmana se rozšíří o nový televizní seriál zasazený do fiktivního města Gotham. Zaměří se na jeho policejní oddělení, tématem má být korupce. V pátek to oznámila streamovací služba HBO Max.
Batmana bude v novém filmu hrát Robert Pattinson (na snímku). Jestli se objeví také v seriálu, zatím není jasné. | Video: Warner Bros.

Původní seriál má produkovat Matt Reeves, režisér nadcházejícího filmu o Batmanovi. V něm superhrdinu v kápi, jenž ale nemá žádné nadpřirozené schopnosti, ztvární čtyřiatřicetiletý Robert Pattinson.

Seriál pak "rozvine svět představený v tomto filmu a hlouběji prozkoumá nesčetné neúprosné a komplexní postavy z města Gotham", naznačuje HBO. Bližší podrobnosti o tom, jak se seriál bude jmenovat, kdo v něm má účinkovat ani kdy bude mít premiéru, firma nesdělila.

Pokud se seriál zaměří na policejní oddělení Gothamu, bude již druhým v řadě. Podobně laděný byl seriál nazvaný jednoduše Gotham, který v letech 2014 až 2019 vysílala televize Fox. Skončil po pěti řadách a 100 epizodách, zaměřoval se na dobu předtím, než se detektiv Jim Gordon stal policejním komisařem Gothamu.

Režisér Reeves dříve uvedl, že nový film o Batmanovi se bude odehrávat zhruba v době, kdy je tomuto hrdinovi ze světa DC Universe okolo třiceti let a právě začíná svůj tajný život jako Batman. Ve snímku mají dále účinkovat Zoe Kravitzová, Paul Dano nebo Colin Farrell.

Natáčení snímku bylo v polovině března přerušeno kvůli pandemii koronaviru, znovu by mělo ve Velké Británii pokračovat v následujících týdnech. Do kin má film zamířit v říjnu 2021, v Česku jej bude distribuovat Vertical Ent.

Nyní oznámený televizní seriál je podle Matta Reevese "úžasnou příležitostí nejen rozšířit vizi světa, který vytvářím ve filmu, ale jít do hloubky a detailu, jakých lze dosáhnout jen na rozsáhlé ploše" televizního seriálu, dodal.

Výkonným producentem seriálu a scenáristou bude Terence Winter, který se podílel na slavné mafiánské Rodině Sopránů. Za ni byl Winter dvanáctkrát navržen na televizní cenu Emmy, z čehož čtyři nominace proměnil, doplňuje web Variety.com.

Dále Winter pracoval na seriálech Impérium - Mafie v Atlantic City a Vinyl. Za spolupráci na scénáři k Vlkovi z Wall Street režiséra Martina Scorseseho obdržel nominaci na Oscara.

Čtyřiapadesátiletý režisér Matt Reeves v posledních letech natočil Úsvit planety opic a naposledy před třemi roky Válku o planetu opic.

 

Právě se děje

Další zprávy