Živý mrtvý moto Cage bojuje se Satanem

kul, Reuters
19. 2. 2007 11:46
Los Angeles - Sázka na komiks se zase vyplatila. Film Ghost Rider má po prvním víkendu v amerických kinech rekordní tržby.
Foto: Falcon

Třiačtyřicetiletý herec Nicolas Cage, který se z romantických komedií propracoval do rolí stárnoucích akčních hrdinů a za snímek Leaving Las Vegas mu patří Oscar, je hlavní hvězdou filmové adaptace komiksu Ghost Rider.

Režisér Mark Steven Johnson svoji slabost pro žánr už dokázal filmem Daredevil z roku 2003. Teď převedl na plátno další obrázky z proslulého vydavatelství Marvel, odkud už přišel do kin třeba Spiderman.

Foto: Falcon

Nový Ghost Rider je příběhem kaskadéra Johnnyho Blazea, který chce zachránit život svému otci, a proto svoji duši upíše Satanovi. Cena není malá, každou noc musí jako ohnivý jezdec bez tváře křižovat na motorce ulice města a sloužit zlu. Milostnou zápletku stejně jako pokus o happyend a vzepření se vůli pekel samozřejmě čekejme, intelektuální přesahy jako třeba u Vendety nikoliv.

Snímek, ve kterém se po boku Cage objevuje Eva Mendes (Tenkrát v Mexiku, Hitch) nebo Peter Fonda, který motorku ve filmu Easy Rider využíval k bohulibějším činnostem, se Američanům líbí. Od pátku do neděle nechali v pokladnách kin 44,5 milionů dolarů a zajistili mu první místo mezi letošními kinostarty.

Do českých kin Ghost Rider přijede 15. března.

Foto: Falcon

Kritika ovšem nadšení pro uhlazeného Cage nesdílí. Jak napsal magazín Variety, jeho role je neslaná nemastná; New York Post i Hollywood Reporter pak celý snímek nazvali "od počátku nevydařeným". 

Druhé místo v návštěvnosti amerických kin patří s 22 miliony dolarů snímku Bridge to Terabithia, příběhu dvou dětí zabloudivších do pohádkového lesa, třetí je Norbit, nová komedie Eddieho Murphyho se ziskem 16,8 milionů dolarů.

Vůbec nejvýdělečnější víkend historie patří pokračování Pirátů z Kabiriku: Truhla mrtvého muže, které za první tři dny vydělalo 135 milionů dolarů, za ním se se 115 miliony drží první Spiderman z roku 2002, třetí místo si drží Star Wars - Epizoda III díky 108 milionům. 

 

Právě se děje

Další zprávy