Zemřel obr ze Zelené míle, Duncanovi bylo 54 let

Adéla Vlachová
4. 9. 2012 8:10
Zachránce Toma Hankse podlehl nemoci srdce, nezotavil se z infarktu

Los Angeles - V nemocnici v Los Angeles zemřel "obr" z filmu Zelená míle, herec Michael Clarke Duncan. Bylo mu 54 let.

Herec vysoký 196 cm a vážící 142 kg s vřelým úsměvem a jemným vystupováním utrpěl před dvěma měsíci infarkt. Už se z něj nezotavil, uvedla v prohlášení Duncanova snoubenka Omarosa Manigaultová, bývalá hvězda The Apprentice.

"Jsem vděčná za všechny vaše modlitby... V tuto chvíli vás ale prosím o soukromí," řekla Manigaultová. Termín pohřbu - jak veřejného, tak soukromého - oznámí později.

Michael Clarke Duncan vyrostl v Chicagu. Než přišel do Los Angeles, kopal příkopy pro plynárenské společnosti. Pak se stal bodyguardem hvězd včetně Jamieho Foxxe a Willa Smithe.

Proslavila jej právě role usvědčeného vraha Johna Coffeyho ve filmu Zelená míle z roku 1999 s Tomem Hanksem v hlavní roli. Za tento výkon Duncan získal nominaci na Oscara a Zlatý Globus.

Za svou kariéru hrál v desítkách filmů, a to včetně kasovních trháků, jako jsou Armageddon (1998), Můj soused zabiják (2000), Kung Fu Panda (2008) nebo Planeta opic (2001).

"Jsme strašně smutní nad ztrátou Big Mika," řekl Tom Hanks. "Jeho poklad všichni objevili při natáčení Zelené míle. Byl to úžasný a nesmírně laskavý člověk, jehož odchod nás velmi zasáhl," dodal.

 

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy