Zemřel herec Willie Garson. Hvězdě seriálu Sex ve městě bylo 57 let

Kultura AP, Kultura
22. 9. 2021 10:01
Ve věku 57 let zemřel herec Willie Garson, který proslul jako Stanford Blatch v televizním seriálu Sex ve městě. V české verzi ho daboval Lukáš Vaculík.
„Už jste se viděla v zrcadle lady Dior?“ Působivá scéna s Willie Garsonem v Sexu ve městě 2 | Video: Warner Bros. CZ

Úmrtí bez bližších podrobností oznámil jeho syn. "Miluju tě, tati. Budiž ti země lehká. Jsem rád, že ses se mnou stihl podělit o všechna dobrodružství a tolik toho dokázat," napsal syn Nathen Garson na Instagramu. "Vždycky jsi byl ten nejtvrďáčtější, nejzábavnější a nejchytřejší chlap, jakého znám," dodal.

Willie Garson v seriálu Sex ve městě ztvárnil Stanforda Blatche, nejlepšího mužského kamaráda Carrie Bradshawové hrané Sarou Jessicou Parkerovou. Účinkoval v šesti řadách, roli si následně zopakoval ve dvou filmech, z nichž v tom druhém měl svatbu.

Poslední dobou natáčel chystaný seriálový revival Sexu ve městě pro videotéku HBO Max, uvádí agentura AP.

Upřímnou soustrast už z herců vyjádřila Cynthia Nixonová, představitelka Mirandy Hobbesové. "Všichni jsme ho milovali a skvěle se s ním spolupracovalo. Byl nekonečně vtipný na obrazovce i ve skutečnosti," napsala.

Garson se narodil v americkém New Jersey, ve 13 letech začal studovat herectví v New Yorku. Účinkoval v desítkách seriálů i filmů, kromě Sexu ve městě například v Policii New York, Havaji 5-0 nebo Supergirl.

Herec byl zastáncem adopcí, svého syna Nathena adoptoval v roce 2009, kdy chlapci bylo sedm let. "Tohle byl nejlepší den v mém životě," napsal tehdy na Instagramu.

Podle deníku USA Today také Garson opakovaně mluvil o tom, jak bylo zejména v začátcích Sexu ve světě obtížné vysvětlovat, že jeho postava jeho gay, zatímco on ne.

"Roky jsem o tom nemluvil, protože jsem se bál, že by to bylo vůči gayům urážlivé," uvedl.

 

Právě se děje

Další zprávy