Želvy Ninja jsou za oceánem tak úspěšné, jak jsou špatné

Kultura Kultura
11. 8. 2014 13:58
Želv Ninja i Strážci galaxie jsou v amerických kinech větší hity, než se čekalo.
Želvy Ninja se vracejí.
Želvy Ninja se vracejí. | Foto: Cinemart

Praha - Nové Želvy ninja v režii Jonathana Liebesmana a pod producentským dohledem Michaela Bayebyly otazníkem co do kvality i potenciálního výdělku. Ve výsledku nás tu pak čeká nejspíš nepřímá úměra. Jak jsou kritiky zdrcující, tak se dolary sypou.

Americké tržby se vyšvihly na 65 milionů dolarů, což je skvělá suma. Svět je skromnější, i tak se ale podařilo tržby za první víkend přiblížit ke 100 milionům celosvětově.

Skvěle se daří i Strážcům galaxie. Nejvyšší letošní druhý letní víkend mluví za vše. 41 milionů dolarů za tři dny v USA a celkových již 313 milionů je nad očekávání kladný výsledek.

Katastrofický thriller V oku tornáda naopak otevřel za oceánem jako chudší příbuzný. 18 milionů ale snímku jistě stačí vzhledem k rozpočtu 50 milionů.

Další premiéra, Láska na kari s Helen Mirren v čele, jistě neměla vyšší ambice než 11 milionů, které představují polovinu rozpočtu.

A pátá Lucy s devíti miliony třetí víkend se přehoupla přes 100 celosvětových milionů. Luc Besson zamotal hlavy kritikům i divákům, kteří vůbec nevědí, jak jeho film přijmout, a očividně přitom neprodělal, protože si vystačil s 40 miliony rozpočtu.

 

Právě se děje

Další zprávy