Tankista Brad Pitt na sebevražedné misi porazil Zmizelou

jla
20. 10. 2014 11:55
Senzace se nekoná. Fincherovo drama Zmizelá ve víkendových tržbách odsunul na druhé místo Brad Pitt a jeho tankové drama Železná srdce.
Železná srdce
Železná srdce | Foto: Fury

Praha -  V třetím říjnovém týdnu vyrazilo nejvíce Američanů a Kanaďanů do kina na novinku Železná srdce režiséra a scenáristy Davida Ayera (Patrola, Rychle a zběsile).

Podívejte se na ukázku z filmu Železná srdce.
Podívejte se na ukázku z filmu Železná srdce.

Válečný veterán "Wardaddy" (Brad Pitt) se ve filmu Železná srdce žene po hlavě do mise, jež je předem jasně sebevražedná. Nasedá do tanku spolu se svou posádkou (Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal) a jeho úkolem je zaútočit přímo ve středu nacistického Německa.

Příběh z posledních dní druhé světové války vydělal 23,5 milionu dolarů a stal se tak čtvrtým nejúspěšnějším válečným filmem vůbec. Žebříčku válečných filmů stále kraluje Pearl Harbor (59 milionů dolarů za první víkend), Tarantinovi Hanebný pancharti a Zachraňte vojína Ryana. Do českých kin Železná srdce vstoupí v polovině listopadu.

Drama Zmizelá z druhého místa však stále pracuje na dosažní hranice 126 milionů dolarů, aby tak pokořila zatím nejúspěšnější Fincherův film Podivuhodný případ Benjamina Buttona z roku 2008. K tomu už Zmizelé chybí pouhých 20 milionů dolarů a lze předpokládat, že v kinech ještě pár týdnů vydrží.

Druhá novinka animovaný snímek Kniha života u diváků bodovala a se 17 miliony jen těsně prohrála pomyslný souboj o druhou příčku se Zmizelou. V Knize života se mladík Manola zmítá mezi následování svého srdce nebo toho, co mu káže rodina. Ke správnému rozhodnutí vede cesta dlouhá a Manola tak postupně projde třemi rozdílnými světy.

Oproti minulému týdnu se propadá ze čtvtého místa na osmé hororový snímek Annabelle a po nadějném prvním týdnu sestupuje z druhého místa na šesté akční fantasy Drákula: Neznámá legenda.

Marvelovští Strážci galaxie sice opustili desítku nejnavštěvovanějších filmů v zámoří minulý týden, avšak ve světě vydělali už přes 733 milionů dolarů. Strážci nejvíce táhnou v Číně, kde diváci za lístky utratili téměř 70 milionů, zatímco v Británii se tržby pohybují kolem 47 milionů dolarů.

V Česku vidělo Strážce galaxie na 173 tisíc diváků, což pro Marvel znamená něco přes milion dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy