Troška natáčí válečné Babovřesky podle Agathy Christie

pej
16. 5. 2014 10:28
Premiéra Troškovy komedie Babovřesky 3 je naplánována na květen 2015.
Zdeněk Troška při natáčení komedie Babovřesky 2
Zdeněk Troška při natáčení komedie Babovřesky 2 | Foto: Produkce

Praha – Režisér Zdeněk Troška začíná natáčet komedii Babovřesky 3. První klapka by měla padnout v pondělí 19. května v Turecku, v Česku pak 27. května v Záboří.

Ve filmu se opět objeví Lukáš Langmajer, Veronika Žilková, Lucie Vondráčková, Pavel Kikinčuk, Tereza Bebarová, Tomáš Trapl nebo Jana Synková. Stejně jako v předchozích dílech se na scénu vrátí i zpěvačka Lucie Bílá.

Trailer Babovřesky 2
Trailer Babovřesky 2 | Video: YouTube

"V tomto díle vypoví báby válku vesnickým klukům, kteří pálí za jejich vnučkami a přivedli je do jiného stavu. Ti se brání a spolu se starostou vymyslí jejich likvidaci. Ovšem na úrovni à la Agatha Christie. Navíc do vsi přijíždí nový farář, Polák Zbygniew Krapuščinski, aby 'zpustlé' babky napravil," přiblížil děj třetího pokračování režisér Troška.

Výdělečný byznys

Film se bude natáčet v Záboří, Českých Budějovicích, Holašovicích, Netolicích, na Hluboké, v jihočeském Milevsku a blízkém okolí.

Komedie Babovřesky 2, která měla premiéru letos v únoru, se stala nejnavštěvovanějším filmem tohoto roku. Na její premiéru se do kina přišlo podívat 71 640 lidí, spolu s diváky z krajských předpremiér jich bylo přes 80 tisíc. Rekordní návštěvnost přinesla téměř jedenáctimilionové tržby.

Premiéra jedničky přivedla do kin kolem 140 tisíc návštěvníků, celkem ji vidělo přes 650 tisíc lidí. Babovřesky 3 se budou promítat v tuzemských kinech od 12. února 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy