Zbouchnutá narazila na gymnazisty a třicátníky

Irena Hejdová Irena Hejdová
9. 10. 2007 11:00
V kinech se tradičně daří českým filmům

Praha - Po dvou týdnech v kinech se počet diváků Gymplu vyšlplhal na 141 tisíc. Vorlova komedie o drzých gymnazistech a jejich bezmocných pedagozích podle údajů Unie filmových distributorů už vydělala skoro 16 milionů korun. Jejím hlavním konkurentem je v kinech Hřebejkův Medvídek - hořká komedie o rozháraných třicátnících má po pěti týdnech v kinech na kontě 312 793 diváků a téměř 36 milionů tržeb.

Oba nové české filmy kralují žebříčku tržeb a nezdá se, že by jejich pozici v nejbližší době mohlo něco ohrozit. Krom dokumentární detektivky Ztracená dovolená, která vstupuje do kin tento týden, se další český film chystá do kin až na počátku listopadu - je jím komediální debut Michala Krajňáka Poslední plavky.

Medvídek: Táňa Vilhelmová
Medvídek: Táňa Vilhelmová | Foto: Falcon

V průběhu listopadu budou následovat ještě filmy Crash Road s Agátou Hanychovou a Chyťte doktora s Michalem Malátným. A 6. prosince se pak do kin chystá Vejdělkův Václav s Ivanem Trojanem, o kterém se mluví jako o možném překvapení sezony.

Za Gymplem a Medvídkem se už v první desítce drží jen zahraniční filmy převážně americké provenience. V zahraničí to byly hity, na české diváky ale nezabírají tolik jako známí čeští herci: Aňa Geislerová či Jiří Mácháček v Medvídkovi, Jiří Mádl nebo Eva Holubová v Gymplu.

Zbouchnutá
Zbouchnutá | Foto: Bontonfilm

Třetí místo patří animované komedii Ratatouille, čtvrté fantasy pohádce Hvězdný prach. Až na pátém místě je jedna z novinek minulého týdne - komedie Zbouchnutá, která se v USA stala stomilionovým letním hitem. Šesté místo patří Bourneovou ultimátu, sedmé teenagerskému thrilleru Disturbia, na dalších třech se drží staří známí Shrek Třetí, Simpsonovi ve filmu a Harry Potter a Fenixův řád.

Ambicioznější snímky jsou až ve druhé desítce: na patnáctém místě Edith Piaf, na devatenáctém Ďáblova dílna. Dvacítku nejnavštěvovanějších filmů minulého týdne uzavírá skvostné rumunské drama 4 měsíce, 3 týdny a 2 dny.

 

Právě se děje

Další zprávy