Fila: Americký komik se posmívá Eurovizi. I na něj to je moc

Kamil Fila Blahoslav Baťa Kamil Fila, Blahoslav Baťa
11. 7. 2020 8:00
U komedie s dlouhým názvem Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga se filmový kritik Kamil Fila bavil. Je to snímek, u kterého se můžete uvolněně zasmát a nebát se trapnosti. Takto mají podle Fily vypadat komerční komedie, které nemají vysoké ambice.
Kamil Fila recenzuje film o Eurovizi, který je na Netflixu k vidění s českým dabignem či titulky. | Video: Kamil Fila, Blahoslav Baťa

Komik Will Ferrell své snímky staví na trapnosti a ochotě jít do všeho naplno. "V jeho nejnovějším filmu Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga pocházejí hrdinové z Islandu, který v evropské pěvecké soutěži nikdy nebodoval a oni se do ní dostanou, protože jsou hrozivě strašní," nastiňuje Fila zápletku snímku, který je k vidění na Netflixu.

"Je vysoce konceptuální, skvěle stylizovaný, promyšlený v tom, co nám chce ukazovat, i když samotný příběh je blbůstka," myslí si kritik.

Podle něho má komedie dvě slabiny. "Willu Ferrellovi je už přes padesát let a tento typ postav, aby byly uvěřitelné, už po padesátce hrát nejde," tvrdí Fila. Druhým nedostatkem je stopáž filmu. Přijde mu příliš dlouhý.

 

Právě se děje

Další zprávy