Začal festival v Torontu. Oliver Stone představí drama Snowden, zaujmout chtějí i Češi

ČTK ČTK
8. 9. 2016 9:20
Mezinárodní filmový festival v Torontu předvede snímky, které mají šanci na oscarové nominace. Zájem diváků chtějí letos vzbudit rovněž čeští tvůrci, kteří do Kanady přivezli tajemnou krimisérii Pustina či drama Nikdy nejsme sami.
Trailer ze seriálu Pustina, který pro HBO natočil Ivan Zachariáš. | Video: HBO

Zahajovacím filmem torontského festivalu je remake slavného westernu Sedm statečných. Srdnaté pistolníky hrají Denzel Washington, Chris Pratt či Ethan Hawke, snímek režíroval Antoine Fuqua.

Velký divácký zájem se očekává u fantasy dramatu Volání netvora: Příběh života o těžce zkoušeném chlapci, kterého ve snech učí pravdy o životě mluvící starý strom. Po mezinárodní premiéře v Benátkách se i v Torontu představí muzikálová komedie La La Land s Ryanem Goslingem a Emmou Stoneovou.

Režisérská legenda Oliver Stone pak přiveze snímek Snowden o někdejším spolupracovníkovi americké Národní agentury pro bezpečnost (NSA), který zveřejnil tajné informace amerických tajných služeb o sledování komunikace milionů lidí.

Českou kinematografii reprezentuje mysteriózní seriál Pustina (uváděný pod názvem Wasteland), o jehož režii se v produkci HBO podělili Alice Nellis a Ivan Zachariáš. Mezi celovečerními filmy se objeví sociální drama oceňovaného režiséra Petra Václava Nikdy nejsme sami.

Festival potrvá do neděle 18. září.

 

Právě se děje

Další zprávy