Zabili Šéfa, parchanti!

BBC, gmc
24. 3. 2006 19:00
Londýn - V prvním díle nové řady South parku se postava Šéfa, doposud dabovaná Isaacem Hayesem, dočká trpkého konce.

V zahajovací epizodě desáté řady uvedené tuto středu je kuchař Šéf podroben brainwashingu organizací zvanou Super Adventure Club - což by měl být odkaz ke scientologické církvi. Jmenovitě tedy k její praxi auditingu, která je kritiky scientologů k braiwashingu přirovnávána.

Zpěvák Hayes své účinkování v South Parku ukončil minulý týden - právě proto, protože se mu nelíbilo, že si seriál dělá legraci z náboženství, konkrétně ze scientologů, ke kterým patří. Kvůli tomu už se nevysílal ani poslední díl předchozí série.

Ve aktuální epizodě děti zastihnou Šéfa po návratu z cest po světě s inkriminovaným klubem. Namísto normální komunikace jen dokolečka opakuje, že "se s nimi chce sladce milovat".

Cartman & spol. jdou s Šéfem k psychiatrovi a poté na striptýz; až po této léčebné kůře se Šéf rozpomene na svou lásku k ženám a je dočasně vyléčen. Klub si jej však najde a stihne mu vymýt mozek ještě dřív, než jej zastihne smrt v obvyklé southparkově drastické podobě.

V řeči, kterou drží jeden z hrdinů na jeho pohřbu, zazní mimo jiné: "Mnozí z nás nesouhlasili s tím, co Šéf dělal v posledních dnech. Mnozí jsme cítili bolest, když se zdálo, že se od nás odvrátil. Ale několik posledních týdnů nemůže smazat vzpomínky na to, jak nás Šéf rozesmíval."

South Park
South Park | Foto: Comedy centraů

Protože se už Hayes na dabingu nového dílu nepodílel, byl Šéfův hlas byl sestříhán z replik z předchozích dílů.

Z dostupných informací ovšem není jasné, zda po ohlášeném Hayesově odchodu stihli tvůrci celou epizodu i nově vyrobit - a pomstít se mu tak, jak  naznačují některé titulky amerických médií. Nebo zda by trpký osud potkal Šéfa i tak...

 

Právě se děje

Další zprávy